Πολιτική

Εκλογές 2023: Δημήτρης Βενιέρης, ο αδερφός του Βελόπουλου που είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ

Υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βενιέρης, που έχει πολυετή παρουσία στην ενημέρωση στη Μακεδονία, ενώ έχει εργαστεί επίσης στην ΕΡΤ3 και στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».

Για πρώτη φορά, ο Δημήτρης Βενιέρης πήρε μέρος στις εκλογές του 2019, ως μία μορφή αντίδρασης στους πειραματισμούς και τον λαϊκισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που είχε οδηγήσει μέχρι και στο κλείσιμο των τραπεζών.

«Η προσωπική γνωριμία μου τον Οκτώβριο του 2018 και δύο ραντεβού που ακολούθησαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν αρκετά για να νιώσω τη ανάγκη και υποχρέωση να συνδράμω ώστε να αλλάξει σελίδα η χώρα», λέει. Όπως εξηγεί, ένιωθε ότι ήταν υποχρέωσή του να είναι υποψήφιος. «Το έκανα γιατί το ένιωθα ως υποχρέωση απέναντι στην οικογένεια και στις επόμενες γενιές. Ήθελα να είμαι κι εγώ παρόν στα αυτονόητα που έπρεπε να συμβούν».

Οι χωριστοί δρόμοι με τον Κυριάκο Βελόπουλο

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Βενιέρης είναι αδερφός του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον οποίο συνυπήρξαν στο προηγούμενο ραδιόφωνο. Όμως οι διαφωνίες σε θέματα πολιτικής οδήγησαν σε δρόμους χωριστούς.

Κάποιοι θεώρησαν ότι η υποψηφιότητά του έχει στόχο να περιορίσει την απήχηση της Ελληνικής Λύσης στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος τους διαψεύδει. «Η θεώρησή μου για τη πολιτική και την κοινωνία είναι διαμετρικώς αντίθετη με τον αδερφό μου. Εγώ απευθύνομαι σε πολίτες που έχουν σταθερά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και είμαι κοινωνικά φιλελεύθερος» δηλώνει.

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ με συνδέουν κοινές αξίες και αρχές που θέλουν τη χώρα μας σημαντικό παράγοντα σταθερότητας στη Δύση. Είμαι εναντίον του λαϊκισμού και του εύκολου λόγου, στοιχεία που συνθέτουν τον πυρήνα άλλων πολιτικών σχηματισμών», προσθέτει.

Όσον αφορά στις εκλογές, ο ίδιος αναφέρει ότι «σημασία έχει να μην μπλέξουμε σε πολιτικές περιπέτειες και αστάθεια θυσιάζοντας το εθνικό συμφέρον στο κομματικό ή στη προσωπική ματαιοδοξία διαφόρων».

Αν και σπούδασε τοπογράφος μηχανικός, ο Δημήτρης Βενιέρης ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία από χόμπι, σε περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό στο Κορδελιό. Στη συνέχεια εργάστηκε στο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στην ΕΡΤ3, τη Δημοτική τηλεόραση και στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ, ενώ για πολλά χρόνια ανέλαβε διευθυντής του τμήματος δημοσιογραφίας σε ΙΕΚ.

Πώς δημιουργήθηκε ο Status Fm

Στις εκλογές του 2019, πήρε 13.103 ψήφους. Όμως, για να είναι υποψήφιος, απομακρύνθηκε από το ραδιόφωνο που δημιούργησε και έμεινε για αρκετούς μήνες χωρίς δουλειά, παρότι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

«Πείσμωσα, δεν πήγα καν στο ταμείο ανεργίας και ζήτησα από κάποιους φίλους να με εμπιστευτούν και να δημιουργήσουμε ένα νέο ραδιόφωνο και έτσι γεννήθηκε ο status fm, για τον οποίο είμαι περήφανος. Και εδώ με μια δεκάδα συνεργατών εργαστήκαμε πολύ σκληρά και τα καταφέραμε», λέει.

Στο διαχρονικό ερώτημα αν συνδυάζεται η εξουσία με τη δημοσιογραφία, ο ίδιος κάνει σαφές πως «θα πρέπει κανείς να προσδιορίσει τι ακριβώς σημαίνει εξουσία για να την πολεμήσει στα σαθρά της σημεία. Στη χώρα μας εξουσία είναι ο διαχρονικά στρεβλός τρόπος λειτουργίας τον οποίο κανείς μπορεί να αντιπαλέψει και ως πολιτικός και ως δημοσιογράφος. Αρκεί να μην υποκρύπτει σκοπιμότητα η εμπλοκή στις δύο αυτές όμορες έννοιες. Άλλωστε μετά από 35 χρόνια πραγματικής δουλειάς με τα ένσημα να είναι πίσω μου, δικαιούμαι να αγωνίζομαι από όποιο μετερίζι με επιλέξει ο κόσμος». 

You may also like