Οι σιίτες αντάρτες έχουν κατορθώσει να προωθηθούν στη συνοικία της Μουάλα, κοντά στο λιμάνι της πόλης, απειλώντας την τελευταία βάση δύναμης του προέδρου Χαντί, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη χώρα, βρίσκοντας καταφύγιο στη Σαουδική Αραβία.
Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του Άντεν, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στην Υεμένη, βρίσκονται οι δυνάμεις των σιιτών Χούθι, παρά τις αεροπορικές επιδρομές που έχει εξαπολύσει εναντίον τους η Σαουδική Αραβία.
Οι σιίτες αντάρτες έχουν κατορθώσει να προωθηθούν στη συνοικία της Μουάλα, κοντά στο λιμάνι της πόλης, απωθώντας στρατεύματα που παραμένουν πιστά στον πρόεδρο Αμπντ-Ραμπού Μανσούρ Χαντί, όπως μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters.
Η διείσδυση των Χούθι στο Άντεν έχει επιτευχθεί παρά τα αεροπορικά πλήγματα που πραγματοποιεί επί 11 μέρες πλέον η σαουδαραβική Αεροπορία, η οποία προσπαθεί να εμποδίσει την κατάληψη της τελευταίας βάσης του Χαντί στην Υεμένη από τους σιίτες.
Το Ριάντ καταγγέλλει πως οι αντάρτες στηρίζονται από το Ιράν, κατηγορία την οποία απορρίπτει η Τεχεράνη, σε αυτό το παιχνίδι για επιρροή στη Μέση Ανατολή μεταξύ της μεγαλύτερης σουνιτικής και της μεγαλύτερης σιιτικής δύναμης στην περιοχή.
Ο Ερυθρός Σταυρός έχει ζητήσει την 24ωρη κατάπαυση του πυρός στο Άντεν, ώστε να μεταφέρει στην πόλη ιατρικό υλικό. Από την πλευρά της, η Ρωσία έχει καταθέσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσχέδιο ψηφίσματος για ανθρωπιστικό «πάγωμα» των σαουδαραβικών αερο-επιδρομών.
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 1.700 έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη κατά τις τελευταίες δυο εβδομάδες, σύμφωνα με απολογισμό των Ηνωμένων Εθνών.
Πολλές χώρες, όπως η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Τουρκία, απομακρύνουν τους πολίτες τους από την Υεμένη.