Στο μεταξύ, τον έβλεπα σε διάφορα πάνελ ελληνικών καναλιών. Α, δεν παίζω. Τι να γίνει, έτσι είναι, το «κουτί» κερδίζει εφημερίδα κατά κράτος. Πάμε παρακάτω. Ωσπου την περασμένη Τετάρτη, κάπου γύρω στα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, μεσημέρι στο Σικάγο, τον «συλλαμβάνω» εποχούμενο με κατεύθυνση σε κάποιο meeting. «Ελάχιστο χρόνο έχω», μου λέει. «Πόσο;», ρωτάω, «δέκα λεπτά», μου απαντάει. Αντε, έστω. Τελικά τα δέκα λεπτά έγιναν 30 plus.
Εκείνο που με συνεπήρε απ’ όλη αυτή την τηλεφωνική διαδρομή ήταν μια φράση εκκωφαντική, μαχητική, κατηγορηματική και εντελώς ελληνική. Μου είπε: «Αν τολμήσουν θερμό επεισόδιο, θα πέσουν φάπες στην Τουρκία»!
Λες; Από το στόμα του και στου Αμερικανού θεού τ’ αυτί. Πάμε παρακάτω. Δηλαδή ποιος είναι αυτός ο Εντι Ζεμενίδης; Του Κογκρέσου; Της Βουλής; Μπας και είναι κυβερνήτης; Εν συντομία, το βιογραφικό του το ελληνικό αλλά και πανεπιστημιακό, πολιτικό το οπλοστάσιό του:
Ο Εντι (Αυξέντης) Ζεμενίδης είναι κυπριακής καταγωγής και ομογενής από το Σικάγο. Ενας από τους διακεκριμένους ρόλους του ως εκτελεστικού διευθυντή του Hellenic American Leadership Council (HALC). Σαν να λέμε: ελληνοαμερικανικό ηγετικό συμβούλιο. Περίπου. Με την υπόμνηση εκ μέρους του πως αυτός ο οργανισμός δεν επιχορηγείται από Ελλάδα. Πάμε παρακάτω.
Πήρε το πτυχίο του στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο DePaul, το μεταπτυχιακό του στη Θεωρία και Πράξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Πανεπιστήμιο του Εσεξ (Ηνωμένο Βασίλειο) και το διδακτορικό του από το Georgetown University Law Center.
Πριν από την ένταξή του στο HALC άσκησε τη δικηγορία στο Σικάγο και υπηρέτησε ως ανώτερος σύμβουλος για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για τη Γερουσία των ΗΠΑ Αλέξη Γιαννούλια.
Ακόμα, υπήρξε μέλος των Αναδυόμενων Ηγετών του Chicago Council on Global Affairs. Η εμπειρία του στην πολιτική περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή στο Πρόγραμμα Socrates του Ινστιτούτου Aspen, στη συντακτική επιτροπή και στην επιτροπή συμβούλων του National Strategy Forum και είναι λέκτορας στις διεθνείς σχέσεις και την αμερικανική εξωτερική πολιτική στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου DePaul.
Η καταγωγή του, η πληγή του. Δηλαδή η Κύπρος, δηλαδή «Αττίλας», δηλαδή Τουρκία. Ο πατέρας του Δημήτρης γεννήθηκε στο χωριό Αμίαντος.