Πρωτοβουλία για την αποστολή κοινής επιστολής προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου η οποία θα περιλαμβάνει τις εθνικές θέσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξε ένα προσχέδιο της επιστολής το απέστειλε στους κ.κ. Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη, Κουτσούμπα και την Ζωή Κωνσταντοπούλου και όπως αναφέρει σε ανάρτησή του αναμένει οι τέσσερις αρχηγοί να ανταποκριθούν θετικά στην πρωτοβουλία του.
«Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα» αναφέρει επίσης ο κ. Κασσελάκης σημείωνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σύμφωνος με την ιδέα του δανεισμού των Μαρμάρων.
Δείτε την ανάρτησή του
👉Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:
Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του.
Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω… pic.twitter.com/um87DTkFaM— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 30, 2023
Αναλυτικά στην ανάρτησή του σημειώνει:
«Για τα Γλυπτά του Παρθενώνα:
Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του.
Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Έστειλα ένα σχέδιο επιστολής στους άλλους Αρχηγούς και αναμένω να ανταποκριθούν θετικά στην εθνική αυτή πρωτοβουλία.
Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα».