SelectedΟικονομία

Εσύ ξέρεις βασικά οικονομικά; 2 στους 3 είναι χρηματοοικονομικά αναλφάβητοι

IMG_3759.jpgΤι είναι καλύτερο οι εισαγωγές ή οι εξαγωγές; Είναι καλύτερα να “βγούμε” στις αγορές για να έχουμε ανεξαρτησία ή να δανειζόμαστε φθηνά από τον ESM;

Τι σημαίνει η αύξηση του κατωτάτου μισθού για την οικονομία και την ανεργία υπό τις σημερινές συνθήκες; Πόσο κοστίζει σήμερα η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό και αν όχι γιατί;

Την γνώση σε αυτά και σε πολλά άλλα βασικά ερωτήματα για την λειτουργία της οικονομίας φιλοδοξεί να μεταδόσει το “Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού” που αποτελεί την πρώτη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στη χώρα μας που το έργο της είναι αφιερωμένο στη διάδοση της χρηματοοικονομικής γνώσης και στην καταπολέμηση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού.

Το Ινστιτούτο «αναλαμβάνει πολλαπλές δράσεις για την ανάδειξη της αξίας της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης στη ζωή των πολιτών, διοργανώνοντας ειδικές ενημερωτικές εκδηλώσεις, πραγματοποιώντας συνεχή επιστημονική έρευνα, δημιουργώντας υψηλής ποιότητας σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό, κτίζοντας ισχυρές διεθνείς συνεργασίες».

Μακροχρόνιος στόχος του είναι «η δημιουργία μιας νέας γενιάς ενημερωμένων και χρηματοοικονομικά υπεύθυνων πολιτών. Μιας κοινωνίας όπου οι πολίτες, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, θα έχουν τις γνώσεις και τις ικανότητες να αντιληφθούν καλύτερα “τη μεγάλη εικόνα” της οικονομίας, τη χρησιμότητα των χρηματοοικονομικών προϊόντων και τη λειτουργία των αγορών, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των χρημάτων τους».

Η επίσημη πρεμιέρα του Ινστιτούτου πραγματοποιήθηκε χθες σε αίθουσα του ξενοδοχείου Electra Palace Athens η οποία γέμισε ασφυκτικά, με ομιλητές τον  Πρόεδρο και Ιδρυτή της πρωτοβουλίας, Καθηγητή κ. Νικόλαο Φίλιππα, τη Βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Αθηνών κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Πρύτανη του Πανεμιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελο Κότιο αλλά και τον Διευθύνων Σύμβουλο της INTERAMERICAN που είναι και χορηγός της πρωτοβουλίας κ. Γιάννη Καντώρο.

You may also like

More in Selected