Πολιτική

Γενί Σαφάκ: «Μονταρισμένη η φωτογραφία της ΕΡΤ με το Ορούτς Ρέις»

Θορυβημένη η Άκυρα από την κινητοποίηση του ελληνικού στόλου

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που παρουσίασε την Τρίτη η ΕΡΤ, και δείχνει ελληνική φρεγάτα ν’ παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέϊς, ενόχλησε την Άγκυρα που διέρρευσε πληροφορίες στον φιλοκυβερνητικό τύπο για ελληνικό… «φωτομοντάζ».

«Ελληνικό κρατικό κανάλι έκανε είδηση: «Διώξαμε το Ορούτς Ρέις» με μονταρισμένη φωτογραφία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, που έκανε λόγο για «σκάνδαλο», παρουσιάζοντας μάλιστα και τη γνήσια φωτογραφία, που όπως ισχυρίζεται έτυχε «επεξεργασίας» από την ΕΡΤ.

«Σκάνδαλο σε είδηση που πρόβαλε το ελληνικό κρατικό κανάλι ΕΡΤ. Στην είδηση αναφερόταν πως ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο «απομάκρυνε» από την περιοχή το πλοίο σεισμικών ερευνών Ορούτς Ρέις το οποίο συνεχίζει τις δραστηριότητες του στα ανοιχτά του Καστελόριζου, επειδή «παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα». Μάλιστα στην είδηση χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο η φωτογραφία. Αλλά όταν αργότερα αποκαλύφθηκε πως στην φωτογραφία έχει γίνει μοντάζ, έγινε αντιληπτό πως η είδηση είναι ψευδής» αναφέρει μεταξύ άλλων η Γενί Σαφάκ, παρουσιάζοντας τη φωτογραφία που δημοσιοποίησε η ΕΡΤ και μια του Ορούτς Ρέϊς, που ισχυρίζεται έγινε μοντάζ από το ελληνικό κρατικό κανάλι.

Πάντως η κινητοποίηση του ελληνικού στόλου στο Καστελόριζο, είναι φανερό πως έχει εκνευρίσει τους Τούρκους επιτελείς. Τα στελέχη των ενόπλων Δυνάμεων εξοπλισμένα με τα διδάγματα των δύο προηγούμενων κρίσεων εκτελούν συντονισμένα επιχείρηση προάσπισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα ετοιμότητας στην Άγκυρα.

Σκάνδαλο σε είδηση που πρόβαλε το ελληνικό κρατικό κανάλι ΕΡΤ. Στην είδηση αναφερόταν πως ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο ¨απομάκρυνε¨ από την περιοχή το πλοίο σεισμικών ερευνών Ορούτς Ρέις το οποίο συνεχίζει τις δραστηριότητες του στα ανοιχτά του Καστελόριζου, επειδή ¨παραβίασε την ελληνική υφαλοκρηπίδα¨. Μάλιστα στην είδηση χρησιμοποιήθηκε ως τεκμήριο η φωτογραφία. Αλλά όταν αργότερα αποκαλύφθηκε πως στην φωτογραφία έχει γίνει μοντάζ, έγινε αντιληπτό πως η είδηση είναι ψευδής.


tourikia2


tourkia1


tourkia4


toyrkia3

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική