Πολιτική

Γεραπετρίτης: Ο Λιγνάδης οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτησή του από την πρώτη στιγμή, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Σε κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών της αντιπολίτευσης περί «συγκάλυψης» της αποτρόπαιης δράσης του Δημήτρη Λιγνάδη προχώρησε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ζήτησε από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του.

«Η ανώνυμη καταγγελία έγινε στις 6 Φεβρουαρίου για τον θύτη και για το θύμα. Δεν υπήρξε κανένα όνομα αλλά για λόγους ευαισθησίας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε από τον Λιγνάδη την παραίτησή του που υποβλήθηκε λίγες ώρες μετά» ανέφερε ο υπουργός για να προσθέσει «που είναι η συγκάλυψη;».

Ο κ Γεραπετρίτης απαντώντας και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περι πλημμελούς έρευνας από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές εξήγησε «Φαντάζομαι ότι γνωρίζετε το άρθρο 26 του Συντάγματος. Ξέρετε τι σημαίνει εκτελεστική εξουσία και τι σημαίνει δικαστική εξουσία. Αν θέλετε να δώσουμε εντολή στη δικαστική εξουσία να μπουν στα σπίτια των οποιωνδήποτε να μας τα πείτε. Εμείς δε θα πάμε έξω από τον Άρειο Πάγο. Ενδεχομένως εσείς να έχετε ιδία άποψη. Οι εντολές για κατ’οίκον έρευνες και άρση απορρήτου τελείωσαν τον Ιούλιο του 2019. Για εσάς το κράτος δικαίου ισχύει μόνο για τον Κουφοντίνα αλλά όχι για τον Λιγνάδη».

«Γνωρίζαμε ότι ο άνθρωπος ήταν αυτής της ποιότητας και τον διορίσαμε; Υπάρχει ένας που πιστεύει ότι στην κυβέρνηση γνώριζε έστω και ένας το ποιόν του ανθρώπου και τον διόρισε;» σημείωσε για να υπερασπιστεί παράλληλα την υπουργό Πολιτισμού.

«Για ποια συγκάλυψη μιλάτε;» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης: «η κυρία Μενδώνη ζήτησε παραίτηση η οποία υπεβλήθη αμέσως. Εμείς επειδή έχουμε θεσμική αντίληψη δεν θα βγάλαμε τον Λιγνάδη να τον καταδικάσουμε εκείνη τη μέρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά γιατί δεν τον διαπομπεύσαμε ενώ δεν υπήρχε δημόσια καταγγελία. Ο Λιγνάδης απεχώρησε ως όφειλε αλλά δεν τον διαπομπεύσαμε. Δεν τον ρίξαμε στα σκυλιά. Γιατί αυτό ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθεί ένα κομματικό περίβλημα αντιπαράθεσης. Η δημοκρατία δεν παράγεται έτσι. Άκουσα τον κ. Ραγκούση να καταδικάζει το επαίσχυντο «ΝΔ παιδεραστές» που έδειξε το κατώτατο σημείο που έχει φτάσει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου της χώρας μας. Μια προσπάθεια ταύτισης ολόκληρης παράταξης – δηλαδή ενός τμήματος του λαού – με παιδεραστία. Προς τιμήν του ο κ. Ραγκούσης το καταδίκασε αλλά δεν άκουσα να καταδικάζει τον βραχίονα της ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Βαξεβάνη. Εκεί δεν υπάρχει προβοκάτσια;».

Πρόσθεσε «Σας ακούμε να λέτε ότι για όλα φταίει το επιτελικό κράτος. Φταίει για τον χιονιά, για τους σεισμούς, για τις φωτιές. Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσετε να συλληφθώ ως ηθικός αυτουργός του Λιγνάδη.

Υπάρχει ένα κοινωνικό απόστημα που διατρέχει ολόκληρη την κοινωνία. Τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, το σύνολο των χώρων εργασίας. Αυτό δυστυχώς οφείλεται στο ότι όλοι μας επιδείξαμε ανοχή. Ανοχή όχι στο φαινόμενο Λιγνάδη αλλά στην υποεκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, στο ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις αθλητισμό πολιτισμό το σύνολο εργασίας. κι αυτό οφείλεται δυστυχώς ότι όλοι επιδείξαμε μεγάλη ανοχή όχι στο φαινόμενο Λιγνάδη αλλά υποεκπροσώπησης γυναικών σε θέσεις ευθύνες. Οτι δεν φέραμε σε όλη μεταπολίτευση δημόσιες πολιτικές που θα θεραπεύουν παθολογίες αντί να έρχονται κατασταλτικά για διαχείριση ζημιάς. Θα κάνουμε ότι περνάει από χέρι μας για να δημιουργήσουμε θεσμικό πλαίσιο που θα ενθαρρύνει την αποκάλυψη τέτοιων φαινομένων και παράλληλα θα είναι αποτρεπτικό»

Ο ίδιος δε, τόνισε πως το ελληνικό metoo ξεκίνησε με τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου «οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η κυβέρνηση. Τα μέτρα για το Ποινικό δίκαιο και όλο το πλέγμα μέτρων δημοσίων πολιτικών θα έρθουν με αυτή κυβέρνηση γιατί εμφανίζεται ένα σημαντικό ρεύμα και πρέπει όλοι να το ενθαρρύνουμε».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική