Η κυρία Γιαννάκου έδειξε ότι ενοχλήθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσιάρα τόσο προς την ίδια όσο και προς την αντιπολίτευση που επικαλέστηκε αντίστοιχα επιχειρήματα, ενώ η κυρία Κεφαλογιάννη ήταν επικριτρική αλλά σε ηπιότερους τόνους
Η κυρία Γιαννάκου έδειξε ότι ενοχλήθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσιάρα τόσο προς την ίδια όσο και προς την αντιπολίτευση που επικαλέστηκε αντίστοιχα επιχειρήματα.
«Άκουσα τον υπουργό να ισχυρίζεται ότι περίπου κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και δεν έχουμε επίγνωση. Θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι συνεργασία μέσα στο κοινοβούλιο. Κανείς δεν είναι Πάπας της Ρώμης», σχολίασε η κυρία Γιαννάκου
«Όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς – Παιδοψυχιατρική εταιρεία, πανεπιστήμια, δικηγόροι – έκαναν επισημάνσεις στα σημεία που έκανα και εγώ», ανέφερε σε άλλο σημείο αφήνοντας αιχμές για τους εκπροσώπους φορέων που τοποθετήθηκαν υποστηριχτικά για τις προωθούμενες διατάξεις. Αιχμές μάλιστα άφησε και για παράγοντες που όπως είπε πληρώνουν εκατομμύρια για την διαφήμιση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, κατέθεσε ενστάσεις για το σύνολο σχεδόν των άρθρων για να προσθέσει «εγώ θα καταθέσω προτάσεις για την βελτίωσή τους και ας μην τις δεχθούν».
Επικριτική αλλά σε ηπιότερους τόνους εμφανίστηκε και η κυρία Κεφαλογιάννη. «Όταν οι γονείς προβλέπεται ότι ασκούν από κοινού τη γονική μέριμνα κατά τη διάρκεια του γάμου πως συνεχίζεται κάτι που δεν υπάρχει; Να μας εξηγήσετε τι σημαίνει ο όρος εξίσου. Μπορεί τελικά αυτό να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Πείτε μας τι σημαίνει εξίσου ή ξεκαθαρίστε ότι δεν σημαίνει ισόχρονα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενη στο πρώτο άρθρο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδόκιμο να υποδεικνύει ο νόμος την ερμηνεία διεθνών συμβάσεων ενώ τόνισε ότι ο νομοθέτης όρισε το συμφέρον του παιδιού ως αόριστη νομική έννοια έτσι ώστε αυτή να εξειδικεύεται από τον δικαστή.