27 Νοεμβρίου 2020

Γιατί επιβάλλεται να ψηφίσουν όλοι οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές.

καλογιαννακης.jpgΓράφει ο Μιχάλης Ι. Καλογιαννάκης.

Η συμμετοχή, των ψηφοφόρων, στις εθνικές εκλογές, παρά το γεγονός, ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, είναι υποχρεωτική ( άρθρο 51 του Συντάγματος) και παρά το ότι, η αδικαιολόγητη αποχή από αυτές, συνεπάγεται με την επιβολή κυρώσεων, (Π.Δ.26 ΦΕΚ Α’57/2012) επί της ουσίας η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, από τους Έλληνες πολίτες, είναι σιωπηρά ή “βολικά” προαιρετική.

Είναι όμως επιβεβλημένη;

Τι επιβάλλει σήμερα στον ενσυνείδητα και ευσυνειδήτως, σκεπτόμενο και δρώντα, Έλληνα πολίτη, να “αποτίσει φόρο τιμής”, στον “βωμό” της δημοκρατίας της κάλπης, με την ψήφο του;

Αρχικά το επιτάσσει, το δικαίωμα και η υποχρέωση μας, στην ανάληψη της ευθύνης, που μας αναλογεί, απέναντι στην πολιτική πραγματικότητα που αλλάζει και μοιραία μας παρασέρνει σε αυτήν την γόνιμη και ελπιδοφόρα μετάλλαξη της.

Μια πραγματικότητα πολιτική, κοινωνική και εθνική που μας καλεί και μας προσκαλεί , να την ωθήσουμε προς την σωστή κατεύθυνση, με την ενεργοποίηση του στοιχειώδους αισθήματος προσωπικής ευθύνης εκπεφρασμένης δια της ψήφου μας.

Το εκλογικό δικαίωμα ειδικά σήμερα, καθίσταται ηθική υποχρέωση, καθόσον το προϊόν της ψήφου μας, με τα παρελκόμενα πολυεπίπεδα και πολυπρισματικά αποτελέσματα που θα κληθεί να παράξει, συνιστά, μοιραία, ιστορική, κομβική και πολύτιμη κληρονομιά, προς τα παιδιά μας, την κοινωνία και το μέλλον της !!

Ήλθε η ώρα να αποδείξει ο καθένας από εμάς, με την ποιότητα της ψήφου του, αν και κατά πόσον είμαστε ώριμοι, πνευματικά, ηθικά και πολιτικά, να κρίνουμε, να συγκρίνουμε, να αρθρώσουμε λογικά επιχειρήματα, να έχουμε εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη γνώμη και άποψη.

Οφείλουμε να αποδείξουμε εμπράκτως, με την ψήφο μας αν η γνώμη μας είναι προϊόν αντίληψης και γνώσης. Αν εν τέλει, είναι απαλλαγμένη από μεροληψία, εμπάθεια, δεισιδαιμονίες του παρελθόντος και αδικαιολόγητες φοβίες.

Η ελληνική κοινωνία, στο σύνολο της, έδειξε ήδη, με τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημάδια, δραστικής πολιτικής αντίδρασης και αντίληψης.

Απέδειξε ο, τι διαθέτει δημοκρατικά και ηθικά αντανακλαστικά και φίλτρα, τα οποία πιστώνονται ως φερέλπιδες οιωνοί, ως ηθικό καταπίστευμα για το μέλλον της χώρας μας!

Απέδειξε ότι διαθέτει κριτήριο, να διακρίνει και να αξιολογήσει, να αναγνωρίσει και να επιβραβεύσει, το ήθος, το ύφος και την πολιτική ποιότητα.

Σύμφωνα με το σύνολο, των σχετικών δημοσκοπήσεων, που αφορούν προγνωστικά για τις εθνικές εκλογές της 7ής Ιουλίου, η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, συνεχίζει να τιμά, την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ως αυριανό πρωθυπουργό!

Παρά το ότι οι δημοσκοπήσεις, είναι απλώς ενδεικτική αποτύπωση της στιγμής, είναι τιμή που γεμίζει με δύναμη και ευθύνη όλους τους αρμόδιους !!

Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι η τελική μάχη θα κριθεί , στην πραγματικότητα της κάλπης, της 7ής Ιουλίου !

Ήγγικεν η ώρα, της μεγάλης πολιτικής μάχης!

Έφτασε ο καιρός, όλοι μας, ο καθένας από το μετερίζι του, να φανούμε αντάξιοι, των υψηλών προσδοκιών και των σοβαρών προκλήσεων !!

*Ο Μιχάλης Ι. Καλογιαννάκης είναι Θεολόγος, κάτοχος Ph. D. Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και ΣυγγραφέαςΟ Νεοδημοκράτης