Ελλάδα

Η απόλυτη θεωρία συνωμοσίας: Η «προσπάθεια» ανατροπής Καραμανλή, οι υποκλοπές και το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή από το 2012

karamanlis_7.jpg?itok=HYJmOVKw

Με ένα πόρισμα βόμβα με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις πρακτόρων και έγγραφα από το Wilileaks, ο ανακριτής Φούκας έκλεισε την έρευνα και την πολυετή ανάκριση για τις υποκλοπές σε βάρος της χώρας μας, αλλά και το σχέδιο ΠΥΘΙΑ, που αφορούσε σε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή( σ.σ γνωστό και ως σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή).

Μετά από ανάκριση 3 και πλέον ετών, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο δικογραφίες πρέπει να γίνουν μία, αφού “συνδέονται” οι υποκλοπές με το σχέδιο κάποιων για ανατροπή της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Από αυτήν την δικογραφία όμως, προέκυψε και κάτι νεότερο: ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟ  2012 κάποιοι επεξεργάζονταν σχέδιο επιστροφής στη δραχμή και μάλιστα είχε βρεθεί και Μεξικανός ιδιοκτήτης ορυχείου ο  οποίος θα προμήθευε το ασήμι!!!!

Στο πλαίσιο της έρευνας του σχεδίου Πυθία 1 κρίθηκε σκόπιμη η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου γνωστού πρώην μυστικού σύμβουλου.

Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις προέκυψε ότι σύμβουλος συνομιλούσε το 2012 με τον Μεξικανό επιχειρηματία Julio Salinas Price, συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων του προέδρου του Μεξικού και ιδιοκτήτη ορυχείων αργύρου. Σκοπός των συνομιλιών σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή ήταν “η προώθηση σχεδίου που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την εισαγωγή στο εθνικό νόμισμα. Το σχέδιο αυτό για πρακτικούς λόγους αποκαλέσαμε ασημένια δραχμή, προέβλεπε την εισαγωγή νέου νομίσματος εκτιμώμενης αξίας διπλάσιας του ετήσιου ΑΕΠ καλυμμένους σε ποσοστό 20% από αξία αργύρου που θα χορηγούσε ο προμηθευτής, δηλαδή ο Price.”

Σύμφωνα με τον ανακριτή πληροφορίες για την επίσκεψη του Price και τις επαφές του στην Ελλάδα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε κατοχή προσώπου που δεν κατονομάζεται μεν, αλλά στο σπίτι του έγινε έρευνα στο πλαίσιο ανακριτικής εφόδου. 

Από το σχέδιο αυτό, η επιβάρυνση για την χώρα μας θα έφτανε τα 70 δις ευρώ….

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, η ανακριτική έρευνα έδειξε την ύπαρξη ενός Αμερικανού πράκτορα στην Αθήνα, από τον Αύγουστο του 2004 μέχρι και το Μάρτιο του 2005. Το όνομα αυτού,  William B, ο οποίος “επιχείρησε με πρόθεση να λάβει σε γνώση του απόρρητες πληροφορίες που αφορούν στα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών”.  Η σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου όπως προέκυψε, ήταν εκείνη που είχε αγοράσει τα καρτοκινητά-σκιές από την Ακτή Μιαούλη με το ψευδώνυμο Πέτρος Μάρκου, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση δεκάδων πολιτικών, μελών της τότε κυβέρνησης αλλά και δεκάδων άλλων προσώπων. 

Από την άρση απορρήτου μιας εκ των τεσσάρων τηλεφωνικών συνδέσεων προέκυψε ότι η τηλεφωνική σύνδεση ενεργοποιήθηκε και σε άλλη συσκευή με στοιχεία συνδρομητή American Embassy. Μετά την αποκάλυψη των υποκλοπών ο William B εξαφανίστηκε από την Ελλάδα. 

Γιατί έγιναν όμως οι υποκλοπές της κυβέρνησης Καραμανλή;

Σύμφωνα με το πόρισμα, “σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.”

Ιδιαίτερη μνεία για το θέμα στο πολυσέλιδο πόρισμα του κ. Φούκα γίνεται στη σύναψη συμφωνίας αφενός μεν για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκας-Αλεξανδρούπολη και αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου South stream.  Όπως προκύπτει από τα τηλεγραφήματα που δημοσιεύτηκαν στο Wikileaks αλλά και τις καταθέσεις των μαρτύρων “το πολιτικό περιβάλλον που άρχισε να διαμορφώνεται στις ελληνορωσικές σχέσεις προκάλεσε προβληματισμούς στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν αν οι ανωτέρω ενέργειες συνιστούσαν στρατηγική μεταστροφή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ή όχι… Όπως προκύπτει από την έρευνα υπήρξαν ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ με σκοπό την ανατροπή των αρρωστημένων, όπως χαρακτηρίζονται, συμφωνιών.”

You may also like

More in Ελλάδα