Είναι μια ψυχολογική κατάσταση, είναι η διέξοδος σε μια επίμονη επιθυμία απόδρασης και αναβάπτισης. Ακόμη και αν η αίσθηση του κινδύνου είναι άμεση και καθηλωτική: «Χρειάστηκε να αλλάξουμε πορεία ώστε να αποφύγουμε μια μεγάλη καταιγίδα και βρεθήκαμε στα 10 και 11 μποφόρ επί δύο ημέρες», έγραψε στο Facebook η Πόπη Τσαπανίδου στις 25 Νοεμβρίου. Και ακολούθως συμπλήρωσε: «Αν άξιζε; Και με το παραπάνω! Οπως ακριβώς και στη ζωή, την καταιγίδα διαδέχτηκαν καλύτερες μέρες. Τα μποφόρ έπεσαν στα 7 και σήμερα βλέπω την πιο ήρεμη θάλασσα της τελευταίας εβδομάδας. Τι ωραίο να τσεκάρεις, ως ολοκληρωμένους, στόχους ζωής».
Στην περίπτωση της Πόπης Τσαπανίδου, το ταξίδι ξεκίνησε με το «Queen Mary 2», πλοιοκτησίας της βρετανοαμερικανικής ναυτιλιακής εταιρείας Cunard, από το Σαουθάμπτον στις 19 Νοεμβρίου. Στις 26 ελλιμενίστηκε στη Νέα Υόρκη και 4 ημέρες αργότερα βρέθηκε στο Μπασετέρ, στο νησί Σεν Κιτς της Καραϊβικής. Κατόπιν, το «Queen Mary 2» προσέγγισε τη Σάντα Λουτσία, το Μπριτζτάουν των Μπαρμπέιντος, την εξωτική Τόρτολα στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, προτού επιστρέψει στη Νέα Υόρκη στις 8 Δεκεμβρίου.
Βάσει των ελάχιστων, πολύ διακριτικών αναρτήσεων της Πόπης Τσαπανίδου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες, φαίνεται πως απολαμβάνει στο έπακρο τις αριστοκρατικές ανέσεις, την απαστράπτουσα χλιδή του «Queen Mary 2», την άψογη περιποίηση από τη στρατιά των σερβιτόρων και των υπολοίπων μελών του πληρώματος εν πλω. Υπό τέτοιες συνθήκες, επιβαίνοντας σε ένα εμβληματικό υπερωκεάνειο που βαπτίστηκε από την ίδια τη βασίλισσα Ελισσάβετ, με το εισιτήριο να κοστίζει κατ’ ελάχιστον 4.500 ευρώ, με την αύρα του ωκεανού και τη θαλπωρή της λευκής εξωτικής άμμου κάπου στην Καραϊβική, το όλο σκηνικό είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται κάποιος για να στοχαστεί. Οχι μόνο για να αναστοχαστεί και να ανασκοπήσει τα περασμένα, τα κοντινά και τα μακρινά, τα ευχάριστα και τα επώδυνα, αλλά και για μια ψύχραιμη εξέταση εναλλακτικών δρόμων για το μέλλον, για έναν ήρεμο και νηφάλιο σχεδιασμό κάποιου επόμενου βήματος. Εξίσου κρίσιμου και καθοριστικού ενδεχομένως με το αμέσως προηγούμενο.
Εξάλλου, ακριβώς όπως αναφέρει η Πόπη Τσαπανίδου, το ταξίδι με ένα πλεούμενο όπως το «Queen Mary 2» είναι εμπειρία ζωής. Και πώς αλλιώς θα ήταν πάνω σε έναν κολοσσό με 18 καταστρώματα, μήκους 345 μέτρων και ύψους 72 μέτρων, με δυνατότητα φιλοξενίας 2.700 επιβατών και πλήρωμα άνω των 1.100 ατόμων. Το οποίο, εκτός από δεκάδες εστιατόρια, χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας, διαθέτει ακόμη και πλανητάριο. Ενώ το 2004, λίγο καιρό αφότου ναυπηγήθηκε, ήταν το «Queen Mary 2» το πλωτό ανάκτορο που αγκυροβόλησε στον Πειραιά και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας χρησιμοποιήθηκε για τη VIP διαμονή ηγετών όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ. Συνεπώς, η Πόπη Τσαπανίδου δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή για την κρουαζιέρα των ονείρων της.
Ο προορισμός