SelectedΠολιτική

Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει την φαντασία, λέει ο Άδωνις για τα άρθρα Κασσελάκη που ξέθαψε η ΕΦ.ΣΥΝ

Την αρθρογραφία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και τις θέσεις που πρόβαλε από το ομογενειακό έντυπο σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επισημαίνει ο Υπουργός Εργασίας ότι, όταν ο ίδιος έλεγε πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας καπιταλιστής, πολλοί τον κατηγόρησαν, τώρα όμως αποδεικνύεται ότι τα γραπτά του δεν έχουν σχέση με την Αριστερά.

Ο Κασσελάκης πήρε θέση «υπέρ των μειώσεων των φόρων, των ιδιωτικών πανεπιστημίων» και εμφανίστηκε ως «θαυμαστής του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Κυριάκου Μητσοτάκη» στην εφημερίδα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη «που τον πολέμησε ο Σύριζα με λύσσα».

Καταλήγει γράφοντας ότι «η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει την φαντασία. Όταν διαγράψει όλους αυτούς τους “παρωχημένους αριστερούς” τύπου Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, κλπ θα δούμε τις πραγματικές του ιδέες».

 

Στην ανάρτησή του γράφει:

«Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσιάζει τις πραγματικές πολιτικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, όπως τις διατύπωνε επί χρόνια αρθρογραφόντας στον “Εθνικό Κήρυκα” με ψευδώνυμο.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα “έχουν πλήρη συγκρότηση και ενότητα σκέψης απλά δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά”. Όταν εγώ είχα πει την πρώτη μέρα ότι χαίρομαι που ένας καπιταλιστής αναλαμβάνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν σπεύσει, ως συνήθως, όλοι να με κατηγορήσουν…

Υπέρ των μειώσεων των φόρων και των χαμηλών μισθών των εργαζομένων για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, φανατικά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων και της κατάργησης του άρθρου 16, θαυμαστής του Ρόναλντ Ρήγκαν και του Κυριάκου Μητσοτάκη και όλα αυτά στην εφημερίδα του πρώην ΥΦΥΠΕΞ μας, που τον πολέμησε ο Σύριζα με λύσσα….

Πραγματικά η πραγματικότητα εδώ έχει προ πολλού ξεπεράσει την φαντασία. Όταν διαγράψει όλους αυτούς τους “παρωχημένους αριστερούς” τύπου Τζουμάκα, Φίλη, Σκουρλέτη, κλπ θα δούμε τις πραγματικές του ιδέες…και όλα αυτά επαναλαμβάνω στην ΕΦΣΥΝ».

Τι ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών γίνεται λόγος για άρθρα του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ που φέρεται να υπέγραφε ως «Αριστοτέλης Οικονόμου».

Σε αυτά εμφανίζεται υπέρ των μικρότερων μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ δηλώνει ότι θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχαν πιεστεί να πράξουν οι κυβερνήσεις της εποχής των Μνημονίων.

Η ΕΦΣΥΝ σχολιάζει ότι τα κείμενα «παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά».

Προσθέτει ότι «από τα πρώτα κείμενά του ο Στέφανος Κασσελάκης, ως φοιτητής, εμφανίζεται ως πεισμένος δεξιός και νεοφιλελεύθερος, υπέρ των επιχειρήσεων και εναντίον των εργαζομένων. Διαβάζουμε στη στήλη του: “Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι μικρότεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας, κάτι το οποίο όμως μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα καλό, αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε έτσι την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό ή των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα” (7.7.2007).

Από εκείνη τη μακρινή εποχή ο Στέφανος Κασσελάκης ξιφουλκούσε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων: “Το βασικότερο συγκριτικό µας πλεονέκτημα [είναι η] εκπαίδευση. Αυτός και µόνο αυτός ο λόγος αρκεί για να επιτρέψουμε ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια”. Και υποστήριζε τη Ν.Δ. απέναντι στο “διστακτικό” ΠΑΣΟΚ: “Κατά τη γνώμη µου είναι οξύμωρο και υποκριτικό ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να θεωρείται το προοδευτικό κόμμα του λαού, ενώ είναι αντίθετο στις εκπαιδευτικές αλλαγές της Ν.Δ. που θα άνοιγαν πόρτες τόσο σε φοιτητές όλων των κοινωνικοοικονοµικών στρωμάτων όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις”.

Ειδικά για τα πανεπιστήμια, η μόνη προοπτική που έβλεπε ο κ. Κασσελάκης ήταν η ιδιωτικοποίηση: “Αρνείται κανείς ότι όσα ιδιωτικά πανεπιστήμια ιδρυθούν μετά την αναθεώρηση του άρθρου 16 θα δώσουν τεράστια έμφαση στις εγκαταστάσεις τους;” (9.3.2007). Εχθρός του ήταν οι φοιτητικές παρατάξεις και το πανεπιστημιακό άσυλο: “Οχι, δεν είναι η έλλειψη υπερηφάνειας εκ μέρους των φοιτητών. Είναι το ότι αυτή η υπερηφάνεια ανήκει στις κομματικές παρατάξεις των φοιτητών, το ότι αυτή η υπερηφάνεια ανήκει σε ένα αναχρονιστικό άσυλο”».

You may also like

More in Selected