«Χειρουργός, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρώην δήµαρχος, συλλέκτης έργων τέχνης και ανθρωπιστής».
Με αυτές τις 12 λέξεις συστήνεται στους φίλους του στο facebook ο πατέρας του ηθοποιού Κλέωνα Γρηγοριάδη, γιατρός κ. Γιώργος Γρηγοριάδης, που έκανε σαρωτική διαδικτυακή εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα υμνώντας την κυβέρνηση και εκφράζοντας την στήριξή του στην πολιτική της.
Φορώντας κονκάρδα και λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ, με έντονο κόκκινο χρώμα επάνω στην ιατρική του μπλούζα και ανάλογο λογότυπο επάνω στο χειρουργικό σκουφάκι και επιδεικνύοντας την ταμπέλα που υπάρχει έξω από την πόρτα του ιατρείου του σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα η οποία αναγράφει με κατακόκκινα γράμματα πως «Όσο υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χρεώνουμε αμοιβή», ο κ. Γρηγοριάδης έδωσε για μια ακόμη φορά το πολιτικό και αλτρουιστικό στίγμα του με τον πληθωρικό τρόπο που τον χαρακτηρίζει γενικά στη ζωή του.
«Έχω εμπιστοσύνη στον Τσίπρα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Είναι ευφυής άνθρωπος. Αυτό που θέλει, είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία της κοινωνίας» δήλωνε κατηγορηματικά σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, «Η Εποχή» πριν από ενάμισι χρόνο, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα. «Ποιος θα τολμούσε να ψηφίσει δωρεάν περίθαλψη 2,5 εκατομμυρίων ανασφάλιστων ανθρώπων μέσα σε αυτές τις συνθήκες;» διερωτάτο, πιστώνοντας τη δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων στην «πρώτη φορά αριστερά» παρασυρμένος ενδεχομένως από την πολιτική του προσήλωση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η πραγματικότητα που αγνοεί ή αποκρύπτει από τον εαυτό του είναι τελείως διαφορετική: η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ψηφίστηκε και άρχισε να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2014 προτού ο κ. Τσίπρας αναλάβει πρωθυπουργός.
Ο κ. Γρηγοριάδης, βεβαίως, παρότι λέγεται ότι πρόσφερε ανέκαθεν δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε όσους είχαν ανάγκη και δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά, με την τελευταία «κόκκινη πινακίδα» στο ιατρείο του όπως δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο φαίνεται έτοιμος μόνο να προκαλέσει και δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος το σκεπτικό του. Ο ανθρωπισμός, που διατείνεται ότι τον χαρακτηρίζει, και η στήριξη των απόρων ή των ευπαθών ομάδων λαμβάνουν χώρα μόνο επί αριστερής διακυβέρνησης; Θα είναι ανθρωπισμός με ημερομηνία λήξης; Θα εκφραστεί μόνο για να ενισχύσει την αριστερά;