29 Νοεμβρίου 2020

Καμπούλ: Ένας νεκρός από επίθεση καμικάζι με στόχο την αστυνομική αποστολή της ΕΕ

D8B457ABF92A75C4101510E4F47CA200.jpgΕπίθεση από καμικάζι πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καμπούλ προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου.

 Επίθεση με στόχο την ευρωπαϊκή αστυνομική αποστολή στο Αφγανιστάν
(EUPOL)πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Καμπούλ. Ο απολογισμός είναι ένας νεκρός καθώς και πέντε τραυματίες μεταξύ των Αφγανών αμάχων που βρίσκονταν στο σημείο της έκρηξης σύμφωνα με πληροφορίες της αφγανικής αστυνομίας και της EUPOL.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως στις 13:24 (τοπική ώρα, 10:24 ώρα Ελλάδας) σήμερα, ένα όχημα της EUPOL επλήγη από επίθεση καμικάζι με αυτοκίνητο”, αναφέρει η EUPOL σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος της αποστολής.

“Η προσωρινή επικεφαλής της αποστολής Πία Στιέρνβαλ έχει επιληφθεί του επεισοδίου και θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε στενό συντονισμό με την αφγανική εθνική αστυνομία”, συνεχίζει η ανακοίνωση της EUPOL.

Οι Ταλιμπάν, από την πλευρά τους, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση μέσω του λογαριασμού του εκπροσώπου τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ στο Twitter.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση με στόχο ξένους στην Καμπούλ από το τέλος της μάχιμης αποστολής του ΝΑΤΟ στις 31 Δεκεμβρίου.

Η ευρωπαϊκή αστυνομική αποστολή στο Αφγανιστάν, η οποία άρχισε το 2007, περιλαμβάνει 240 ξένους και 187 ντόπιους.Διεθνή