UncategorizedΠολιτική

Η Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγορείται για ξυλοδαρμό γιατρού & κοπάνες από τη δουλειά της στο δημόσιο

avlonitouΣε δημοσίευμά τους τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» παρουσιάζουν στοιχεία για τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, όταν εργαζόταν ως εργοφυσιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα από την συγκεκριμένη θέση στα τέλη του 2013, λόγω ανήλικου τέκνου και λίγο καιρό μετά πήρε τη θέση της Ρένας Δούρου στη Βουλή.

Στο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η διοίκηση του οργανισμού είχε κινηθεί εναντίον της τον Οκτώβριο του 2013, ζητώντας να παραπεμφθεί με τις κατηγορίες της μη τήρησης ωραρίου και της αδικαιολόγητης απουσίας από την υπηρεσία. Καταγγέλλων, ο τότε διευθυντής του Κέντρου Ερευνών, Στ. Χάντζος, ο οποίος σε υπόμνημά του (αρ. πρωτ. 19/5862/11-10-2013) προς τον γενικό διευθυντή, Β. Κάκκο, επεσήμαινε μεταξύ άλλων: «Η υπάλληλος κ. Ελένη Αυλωνίτου εξακολουθεί να χτυπά την κάρτα της κατά την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου της, χωρίς να βρίσκεται στον χώρο που της έχει οριστεί… Ενημέρωσα άμεσα τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, όπου και διαπιστώθηκε η παράνομη απουσία της για πολλοστή φορά. Παρόλο που σας έχω επισημάνει πολλάκις ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και, παρά την απόφαση (με ποινή) του Πειθαρχικού Συμβουλίου που έχει περάσει η συγκεκριμένη υπάλληλος, συνεχίζει να δρα ελεύθερα, υπό το καθεστώς της ανοχής, της αδράνειας και της συγκάλυψης, για το οποίο είστε απόλυτα υπεύθυνοι».

Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από το Δελτίο Ημερήσιας Αναφοράς Προσωπικού, δηλαδή το «απουσιολόγιο», στο διάστημα 2 έως 7 Αυγούστου 2013 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «απουσίαζε μετά από αίτημα κανονικής άδειας, χωρίς να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία έγκρισης και χορήγησης αδείας».

Σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή γιατρού Στ. Χάντζου (αρ. πρωτ. 17/1692/5-04-2012) προς τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ και τα διευθυντικά στελέχη, υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από την κ. Αυλωνίτου το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου 2012, στην είσοδο του γραφείου της. Ο εγκαλών περιγράφει τα εξής: «Εκτός εαυτού και χωρίς απολύτως κανέναν έλεγχο, μου επιτίθεται, με τραυματίζει με τα νύχια της στα χέρια και συνεχίζει να με σπρώχνει προκειμένου να κλειδώσει την πόρτα του γραφείου της και να φύγει.

Επιπροσθέτως, στην προσπάθειά μου να διαφυλάξω την ιδιαίτερα ευαίσθητη μέση μου, όπου έχω κατά το παρελθόν υποβληθεί σε σοβαρότατο χειρουργείο, χάνω την ισορροπία μου και πέφτω στο έδαφος, χτυπώντας το κεφάλι μου και καλώ σε βοήθεια. Παρούσα ήταν και η συνάδελφος κ. Σ., η οποία όχι μόνο με βοήθησε να σηκωθώ, αλλά μου έφερε γάζες και οινόπνευμα… Η κ. Αυλωνίτου όχι μόνον δεν ηρεμεί, αλλά εξακολουθεί να ωρύεται… Με σπρώχνει βίαια με την τσάντα της και με ρίχνει κάτω. Στο σημείο αυτό έχουν έλθει όλοι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο».

Κατόπιν, έφτασε κι ένας συνάδελφος του κ. Χάντζου, ιατρός. Ο κ. Χάντζος σημειώνει: «Ο γιατρός μού δίνει τις πρώτες βοήθειες, διαπιστώνοντας ότι, όπως αναφέρει: “ευρέθη στο έδαφος (σ.σ.: ο καταγγέλλων) ακίνητος, εμφανίζοντας συμπτώματα εγκεφαλικής διάσεισης, με παροδική απώλεια μνήμης, συγχυτικά φαινόμενα, έντονη αμφοτερόπλευρη οσφυαλγία με αιμωδίες άκρων. Κατά την ψηλάφηση της κεφαλής διαπιστώθηκε οίδημα στη βρεγματική χώρα”.

Ο γιατρός, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάλεσε το ΕΚΑΒ, το οποίο κατέφθασε και με διακόμισε στο ΚΑΤ για νοσηλεία». Σημειώνεται ότι ο κ. Χάντζος επικαλείται ονομαστικώς αρκετούς μάρτυρες, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι για το συμβάν ενημερώθηκε και η Αστυνομία.

Όταν η Αυλωνίτου έλειπε από την δουλειά με την «βοήθεια» του Κουράκη

Επίσής το δημοσίευμα αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2013, είχε επιβληθεί στην κ. Αυλωνίτου ποινή στέρησης μισθού 2 μηνών για συστηματική απουσία από την υπηρεσία της, ενώ μία εκ των μαρτύρων είχε δηλώσει πως θα κατέθετε μόνον παρουσία του δικηγόρου της, επειδή στο παρελθόν είχε πέσει και εκείνη θύμα ξυλοδαρμού από τη βουλευτή. Στο δε πρώτο Πειθαρχικό, μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως όχι μόνον δεν έπρεπε να διωχθεί η κ. Αυλωνίτου, αλλά αντιθέτως «θα πρέπει να ενθαρρύνονται οι υπάλληλοι όταν ασκούν κριτική στα κακώς κείμενα της διοίκησης». Τότε, η βουλευτής, ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου παρουσίαζε τα κατά την κρίση της κακώς κείμενα του Ολυμπιακού Σταδίου. «Οχι μόνον είχε δικαίωμα, αλλά και καθήκον ως υποψήφια βουλευτής και πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστεί ελεύθερα στην τηλεόραση», έλεγε ο κ. Κουράκης.

You may also like