Τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο πρωτογενής τομέας παραγωγής και η μεταποίηση στην ανάπτυξη της οικονομίας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το πρωί ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί αγροτικούς συνεταιρισμούς και κέντρα μεταποίησης.
Η αρχή έγινε το πρωί από το Εθνικό Κέντρο Βάμβακος στην Καρδίτσα, το οποίο είχε εγκαινιάσει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει τις μεγάλες προοπτικές που δημιούργησε για τη Θεσσαλία, αλλά και ευρύτερα για το ελληνικό βαμβάκι και τους παραγωγούς, η ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Κέντρου.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τις μεταποιητικές εγκαταστάσεις του ελληνικού αγροτικού συνεταιρισμού “Εύκαρπον” ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των υπερτροφών, των γνωστών σε όλων και ως super foods.
“Κύριε πρόεδρε, αυτές εδώ οι μαρμελάδες είναι ό,τι πρέπει για την προεκλογική περίοδο. Δίνουν τεράστια ενέργεια στον οργανισμό” είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στον κ. Σαμαρά κατά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού.
Όπως βλέπετε και στη φωτό ο Πρωθυπουργός δεν άντεξε στον πειρασμό και δοκίμασε μαρμελάδα από γκότζι μπέρι, που του προσέφεραν τα μέλη του συνεταιρισμού δηλώνοντας ενθουσιασμένος από το προϊόν.