«Ο κ. Καλογήρου ελέγχεται για την πολιτική συμπεριφορά του και για τον τρόπο που προεκλογικά διακινεί το θέμα της Δικαιοσύνης. Δεν έχω ακούσει τον κ. Καλογήρου να κάνει την παραμικρή κριτική για το νόμο Παρασκευόπουλου, που έχει διατηρήσει ο κ. Τσίπρας με τέσσερις υπουργούς Δικαιοσύνης και με τη χρήση του οποίου έχουν αφεθεί ελεύθεροι ποινικοί, τρομοκράτες, βιαστές, καταχραστές του Δημοσίου και οι οποίοι ρέπουν ξανά προς το έγκλημα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Αθήνα 984.
Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ πρόσθεσε: «Επίσης, δεν άκουσα τον κ. Καλογήρου να κάνει κάποιο σχόλιο για τους τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς που έχουν παραιτηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας προσπάθειες παρέμβασης και αδιανόητες πιέσεις της εκτελεστικής εξουσίας στο έργο τους».
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε ό,τι έχει να κάνει με την εμπλοκή της στη δικαστική εξουσία» και πρόσθεσε: «Εάν, δε, κρίνει κανείς τις δημόσιες τοποθετήσεις και τις αναρτήσεις στα social media των υπουργών του κ. Τσίπρα -όπως του κ. Πολάκη που διαπόμπευε και απειλούσε δικαστικούς, έβγαζε στο διαδίκτυο τις διευθύνσεις των σπιτιών τους ή του κ. Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργούς Δικαιοσύνης, που προδίκαζε υποθέσεις λέγοντας ότι η Novartis είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους και, άρα, πίεζε δικαστές σε μία συγκεκριμένη αντιμετώπιση- νομίζω καλό θα είναι να βγει ο κ. Καλογήρου μαζί με τον κ. Τσίπρα και να ζητήσουν μια μεγάλη συγγνώμη. Γιατί έχουν πάει τους θεσμούς πολλά χρόνια πίσω στην Ελλάδα και, ενώ μας έλεγαν ότι είναι κάθε λέξη του Συντάγματος, προφανώς, το έχουν κατατσαλακώσει και καταπατήσει πολλαπλώς. Γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός περίμενε υπομονετικά τεσσεράμισι χρόνια και στις ευρωεκλογές έδωσε απάντηση στον κ. Τσίπρα και θα δώσει ακόμα πιο βροντερή απάντηση στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου».
Ερωτηθείς αν η επόμενη Βουλή πρέπει να κάνει εξεταστική επιτροπή, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Το Κοινοβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές, οφείλει να διερευνά τα πάντα σε πολιτικό επίπεδο. Εάν και εφόσον προκύψει κάτι, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν πρέπει ούτε να σχολιάζουμε τη δικαστική εξουσία ούτε να εμπλεκόμαστε. Και να αφήσουμε με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη και τους δικαστικούς μας να κάνουν τη δουλειά τους. Δεν υπάρχει αντεκδίκηση, το αντίθετο. Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας στην ελληνική κοινωνία, τις εμφυλιοπολεμικές λογικές, τις κραυγές, τον τρόπο της πολιτικής συμπεριφοράς της κυβέρνησής του. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν προκύψει κάτι, δεν θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».
Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ρέγκλινγκ, ότι δεν αλλάζουν οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά επί τρία χρόνια για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής με μείωση της φορολογίας και των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Υποστηρίξαμε τον κ. Βέμπερ για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος συμφωνεί και μιλά για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων ώστε να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για νέες θέσεις εργασίας, για την ανάπτυξη, τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», είπε και σημείωσε πως όσα λέει ο κ. Ρέκλινγκ «είναι η αποδοκιμασία του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεγύμνωμα της πολιτικής του».
«Ουσιαστικά αυτό που λέει είναι ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα μνημόνια και με μια πιστοληπτική γραμμή να ξαναβγεί στις αγορές και να επανέλθει στην κανονικότητα. Άρα, με Τσίπρα και Καμμένο χάσαμε τεσσεράμισι χρόνια από τις ζωές μας, πήγαν στράφι οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων. Γύρισαν τη χώρα πίσω, μας χρέωσαν 200 δισ. και ευτέλισαν την πολιτική ζωή του τόπου», επισήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι δανειστές δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα».
Και υπογράμμισε: «Ούτε μας αγαπούν, ούτε μας μισούν. Εμείς θέλουμε να πετύχουμε ανάπτυξη, μεγαλύτερη από το αναιμικό 1,2%. Με επενδύσεις που θα φέρουν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και σε συνδυασμό με τη μείωση της φορολογίας θα φέρουν και αλλαγή στην πραγματική οικονομία και στην ψυχολογία της αγοράς. Βλέπετε το κλίμα που επικρατεί, ήδη, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στο Χρηματιστήριο, πέφτουν τα δεκαετή ομόλογα, πριν καν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Επιπλέον, είπε πως σε μια μικρή οικονομία όπως η ελληνική, τέτοιες διορθωτικές κινήσεις μπορούν να φέρουν γρήγορα αποτελέσματα. «Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις μας, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%, τη μείωση της φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αυτά δεν είναι διαπραγματεύσιμα», είπε και πρόσθεσε: «Το έχουμε ξανακάνει άλλωστε. Όταν το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, δεν συμφωνούσαν οι δανειστές μας. Κι, όμως, αυτή η κίνηση συνετέλεσε σε καλύτερη φορολογική συνείδηση του Έλληνα, αύξηση των εσόδων του κράτος και έφερε περισσότερο χρήμα στην αγορά. Η καρδιά της διαφοράς μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτοί υπερφορολόγησαν ταξικά και διέλυσαν συνειδητά τη μεσαία τάξη, ενώ εμείς θα μειώσουμε όλους τους φορολογικούς συντελεστές, δίνοντας το δικαίωμα στην ελληνική οικονομία να αναπνεύσει και στη μεσαία τάξη να αναταχθεί».