Φόρο τιμής στο σημείο δολοφονίας της Τζο Κοξ, απέτισαν από κοινού ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
Φόρο τιμής στο σημείο δολοφονίας της Τζο Κοξ, απέτισαν από κοινού ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.
«Αν θέλουμε να τιμήσουμε την Τζο, θα πρέπει, όχι μόνο να αναγνωρίσουμε τις αξίες με τις οποίες έζησε και εργάστηκε αλλά να τις εφαρμόσουμε στον δημόσιο βίο», δήλωσε ο Κάμερον υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τεθούν εκτός «πολιτικού βίου αλλά και κοινωνίας» οι διακρίσεις και η μισαλλοδοξία.
«Θα πρέπει να εκτιμάμε την Δημοκρατία μας όπου τα μέλη της Βουλής είναι ‘μέσα στον κόσμο’, λογοδοτούν στους πολίτες και παραμένουν προσιτοί στους ψηφοφόρους τους . Έτσι πέθανε η Τζο, κάνοντας τη δουλειά της» (Η δολοφονική επίθεση συνέβη στο Μπίρστολ στη δημοτική βιβλιοθήκη όπου η Κοξ είχε προγραμματίσει να συναντήσει ψηφοφόρους της).
Καταθέτοντας λουλούδια στο σημείο που τραυματίστηκε θανάσιμα η 41χρονη βρετανίδα βουλευτής των εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν χαρακτήρισε την επίθεση στην Κοξ «επίθεση στην δημοκρατία».
«Χρειαζόμαστε να ζούμε σε μία ασφαλή κοινωνία. Η Τζο δολοφονήθηκε βάναυσα στην πόλη που μεγάλωσε και αγάπησε, υπηρετώντας την κοινότητα. Σε όλη της τη ζωή εργάστηκε για το κοινό καλό και ήταν ένθερμη υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δικαιοσύνης (…) Στην ανάμνησή της, δεν θα επιτρέψουμε την διάδοση του μίσους που διαβρώνει την κοινωνία μας και θα ισχυροποιήσουμε τη δημοκρατία μας, προασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου».