Πολιτική

«Κόλαφος» κατά Ν.Παππά η Ντ.Μπακογιάννη: «Φάγατε αμάσητη τη λογική του Ίλιντεν»

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους για τα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Συνταγματικής Αναθεώρησης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έκανε μία από τις πρώτες εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ στην κρατική τηλεόραση μετά την άρση του εμπάργκο από τη Νέα Δημοκρατία και ήταν σαρωτική.

«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία διεθνής, η οποία έχει παράξει αποτελέσματα, όπως η ένταξη στο ΝΑΤΟ και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει καμία κυβέρνηση» είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «η ελληνική εξωτερική πολιτική πάντα εστίαζε στο θέμα του αλυτρωτισμού».

Για να υπογραμμίσει: «Το θέμα δεν ήταν ποτέ ο Μέγας Αλέξανδρος, και εδώ ήταν το λάθος της διαπραγμάτευσης, ότι φάγανε αμάσητη τη λογική του ΙλιντενΛάθος ήταν και ότι δεν ακολούθησαν τη θέση ότι από το 1990 πάγια θέση της Ελλάδας ήταν να μην αναγνωρίσει ταυτοτικό ζήτημα και Μακεδόνες. Η Ελλάδα θα μπορούσε να κερδίσει μια συμφωνία πολύ καλύτερη και να έχουμε οριστικά απαντήσει στο ζήτημα του αλυτρωτισμού», ανέφερε, προσθέτοντας πως «ένα πράγμα δεν μπορείς να κάνεις ποτέ, μου είχε πει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να δώσεις μακεδονική εθνότητα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτυπώνει τις πάγιες θέσεις που είχε η ελληνική εξωτερική πολιτική για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για κάθε χρήση, με συνταγματικές αλλαγές», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι«πολλά στελέχη της ΝΔ πίσω από κλειστές πόρτες μας λένε “ευτυχώς τα καταφέρατε’».

Για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Χαίρομαι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να αποσυνδέεται από τις εκλογές. Αυτό δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ωρίμασε, γιατί είχε χρησιμοποιήσει αυτό ακριβώς το ζήτημα για να πάει τη χώρα σε εκλογές».

Έσπευσε όμως να εκφράσει την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η συνταγματική αναθεώρηση δεν αξιοποιείται για να προωθηθούν αλλαγές σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η λειτουργία της Δικαιοσύνης, η ανάπτυξη και η δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

You may also like