SelectedΠολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έναν χρόνο μετά την εκλογή του, οι Έλληνες του βάζουν καλό βαθμό γράφει η Handelsblatt

 

Ο χειρισμός του μεταναστευτικού στον Έβρο και της πανδημίας άλλαξε την εικόνα του ελληνικού κράτους, αλλά τα δύσκολα έρχονται και αφορούν την οικονομία, επισημαίνεται στο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας

Στη διαχείριση αφενός του μεταναστευτικού, με τα κύματα των προσφύγων που έστελνε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά σύνορα και κυρίως στον Έβρο και αφετέρου στο ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού αναφέρεται σε άρθρο γνώμης για την Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, αναφέροντας πως με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (κόμματος συντηρητικών), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει καλό βαθμό από τους Έλληνες πολίτες.

Το άρθρο, ωστόσο, επισημαίνει ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για την ελληνική κυβέρνηση, καθώς η ανεργία λόγω της καραντίνας και της πανδημίας αυξάνεται και η οικονομία επιστρέφει στην ύφεση.

Το άρθρο αναφέρεται στον τρόπο που αντιμετώπισε την κρίση στο μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του. Από τη μία ανέκρουσε τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών και από την άλλη επέβαλλε την ειρήνη στα σύνορα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

 


handelsblat-mitsotakis

Στο άρθρο αναφέρεται επίσης η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού να προτάξει τις απόψεις των επιστημόνων, αντιμετωπίζοντας το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Η πορεία της πανδημίας επιβραδύνθηκε πιο πετυχημένα από ότι στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης», γράφει. «Πρόκειται για μία εκπληκτική επιτυχία, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι η Ελλάδα, μετά την κρίση χρέους, είχε θεωρηθεί αποτυχημένο κράτος», προσθέτει ο αρθρογράφος.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη βρίσκουν ανταπόκριση στην αποδοχή των Ελλήνων πολιτών, η οποία εκφράζεται μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Η Handelsblatt αναφέρεται στα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων και στο 68% της θετικής γνώμης για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σε αντίθεση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απολαμβάνει πολύ μικρότερα ποσοστά αποδοχής.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις είναι παροδικές. Με την ύφεση προ των πυλών λόγω της πανδημίας και πρόβλεψη για 9,7% μείωση του ΑΕΠ και 20% ανεργία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλείται να βρει λύσεις προκειμένουν να υποστηρίξει τις εταιρείες και να ανακόψει την αύξηση της ανεργίας, αναφέρει το άρθρο.

Τέλος, επισημαίνεται και ο κίνδυνος κρίσης με την Τουρκία, η οποία δείχνει αποφασισμένη να κάνει γεωτρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected