«Για να πείσουμε τις νέες γενιές να ασχοληθούν με την πολιτική, πρέπει να λέμε την αλήθεια», είπε ο γραμματέας της ΝΔ από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
«Η μεγάλη εικόνα είναι το να κάνεις καλύτερη τη ζωή των πολιτών Και για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει να χτίζεις γέφυρες, να ενώνεις και να προσπαθείς ό,τι έχεις υπό την ευθύνη σου να το αφήσεις πιο μεγάλο από όταν το παρέλαβες», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Γραμματέας του Κυβερνώντος κόμματος Παύλος Μαρινάκης.
«Για να μπορέσουν οι νέοι, οι εκπρόσωποι της πιο καταρτισμένης γενιάς, να ασχοληθούν με την πολιτική πρέπει να μπορούν να ταυτιστούν με αυτούς που ασχολούνται με την πολιτική. Όταν ένας νέος που σπουδάζει, συνεχίζει να μαθαίνει και εργάζεται σε όλη του τη ζωή δεν μπορεί να ταυτιστεί με την πολιτική όταν βλέπει ανθρώπους να είναι επαγγελματικά κομματικά στελέχη. Και αν για κάτι είμαι πολύ περήφανος -επειδή είμαι και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ- είναι για το γεγονός ότι το σύνολο των ανθρώπων που διοικούν την Οργάνωση είναι εργαζόμενοι, όπως άλλωστε και εγώ. Και το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα. Και γι’ αυτό θα πω ένα παράδειγμα, γιατί στην θητεία μου ως προέδρου της ΟΝΝΕΔ έχουμε προσπαθήσει να καταθέσουμε προτάσεις πολλές από τις οποίες έχουν γίνει νόμοι του κράτους,: όταν ξεκίνησαν τα θύματα εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας με γενναιότητα περισσότερη από ποτέ να μιλούν, εμείς ως ΟΝΝΕΔ προτιμήσαμε να κάνουμε μια συνολική πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο, όχι μόνο για τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα -πολλές από τις οποίες έγιναν δεκτές- αλλά και ένα συνολικό πλαίσιο στήριξης και βοήθειας προς τα θύματα.» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Αναφορικά με το ζήτημα των δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίσουν νέοι στην προσπάθειά τους να ασχοληθούν με την πολιτική ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Όταν μιλάμε για τη «νέα γενιά», μιλάμε για μια γενιά που πλήρωσε δυσανάλογα για μια κρίση την οποία δεν δημιούργησε. Αυτό σημαίνει ότι όσα προηγούμενες γενιές είχαν δεδομένα για μας είναι ζητούμενα. Όταν πρέπει να λύσεις βασικά θέματα έχεις λιγότερο χρόνο. Και η πολιτική ξεχωριστά, όπως την αντιλαμβανόμαστε όλοι μας, θέλει χρόνο και για τη νέα γενιά ο χρόνος είναι λιγότερος. Η δεύτερη δυσκολία της «επετηρίδας» υπάρχει οριζόντια σε όλο τον κόσμο. Είναι θέμα ηγεσίας και ευκαιριών. Πολλά κόμματα ευαγγελίζονται το «νέο» και χρησιμοποιούν τη νέα γενιά, αλλά λίγοι δίνουν πραγματικές ευκαιρίες. Σε εμένα τον ίδιο ο Πρωθυπουργός έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνω ο νεότερος Γραμματέας του κόμματος. Αυτό που πάντοτε λέω είναι πως και όλα να τα κάνουμε καλά, αν -όλοι μας κι εγώ ο ίδιος- δεν καταφέρουμε να επεκταθεί αυτή η ανανέωση και σε άλλους ανθρώπους της γενιάς μου, θα θεωρήσω ότι προσωπικά και συλλογικά έχουμε αποτύχει».
Πώς οι νέοι όμως μπαίνοντας στο στίβο της πολιτικής θα γίνουν «πρωταθλητές»; Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ δήλωσε: «Τη λέξη πρωταθλητής όταν κάθομαι δίπλα στην κ. Πελενδρίτου δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω εύκολα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το βασικότερο είναι να είσαι ευέλικτος στο να αναθεωρείς. Πέρα από τις βασικές σου αξίες που πρέπει να τις διαφυλάξεις, συνειδητοποιούμε πως μεγαλώνοντας αναθεωρούμε πολλά από αυτά που πιστεύαμε. Το επόμενο είναι να ρωτάς. Και να έχεις την ευκαιρία να ρωτάς ανθρώπους που να μπορούν να σε βοηθήσουν και μέσα από αυτό να εξελίσσεσαι. Και σίγουρα να μαθαίνεις από τα λάθη σου».