Στον ΣΚΑΪ μίλησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, αλλά και στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πέρα από την πολύ σημαντική διμερή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ερντογάν, της πολύ σημαντικής ομιλίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου έθεσε τρία πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα και έθεσε όλους προ των ευθυνών τους, ο πρωθυπουργός έκανε πολύ σημαντικές συναντήσεις και με επενδυτές, και με ανθρώπους της ομογένειας», ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Για τα μέτρα είπε ότι «όλα αυτά τα οικονομικά μέτρα που έχει ανάγκη ο κόσμος, σε μια δύσκολη συγκυρία, δεν προκύπτουν τυχαία. Προκύπτουν από την ενδυνάμωση της χώρας, από την αύξηση του ΑΕΠ. Από εκεί που η Ελλάδα ήταν αντικείμενο συζήτησης μόνο για αρνητικούς λόγους, από εκεί που ήταν μία χώρα επαίτης, τώρα είναι μια χώρα που πρωταγωνιστεί βήμα-βήμα και επιστρέφει στους πολίτες αυτά που έχασαν τα προηγούμενα χρόνια».
Για το ΕΣΥ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τα προηγούμενα χρόνια λόγω της πανδημίας διαπιστώθηκε ότι το ΕΣΥ δεν ήταν στην κατάσταση που αξίζει στους πολίτες και κυρίως σε εκείνους που πληρώνουν φόρους για να έχουν μία αξιοπρεπή δημόσια υγεία. Αυτό ετέθη στο πρόγραμμά μας και με πάρα πολλές κινήσεις που έγιναν στο ΕΚΑΒ, στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοινώθηκε από τον κ. Χρυσοχοΐδη ένα νομοσχέδιο, το οποίο έχει τρεις βασικές πρωτοβουλίες», όπως «τη διανομή φαρμάκων σε ανθρώπους που είναι βαριά νοσούντες, την ενιαία λίστα χειρουργείων, την ενιαία λίστα διανομής φαρμάκων».
Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε επίσης ότι «θα γίνουν προσλήψεις υγειονομικών, στο ΕΚΑΒ, στα νοσοκομεία. Όλα όσα έχει εξαγγείλει ο κ. Χρυσοχοΐδης και το υπ. Υγείας».
Αναφερόμενος στα μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους. Θα ακούτε -όποτε η οικονομία το επιτρέπει- για μειώσεις και καταργήσεις. Αλλά ένα άλλο ζήτημα που απαιτεί η φορολογική πολιτική είναι η δικαιοσύνη. Δυστυχώς, παρά τις πολλές κινήσεις που έχουν γίνει για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, έχει διαπιστωθεί ότι 7 στους 10 επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ. Όταν κάποιος δηλώνει ότι ζει με 200-300 ευρώ είναι αδικία όχι μόνο για τα έσοδα του κράτους αλλά και για αυτούς που χρειάζονται καλύτερες υπηρεσίες υγείας, για αυτούς που θέλουν ακόμα μικρότερους φόρους, για να καταργηθεί άμεσα το τέλος επιτηδεύματος».
«Μια σειρά από πρωτοβουλίες του υπ. Οικονομικών θα αποκαταστήσει σταδιακά αυτή την αδικία. Με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν και άλλο οι φορολογικοί συντελεστές», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.
Για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «ο τόπος χρειάζεται μια κανονική, πολιτική, εποικοδομητική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι τώρα είχε μια τοξική αξιωματική αντιπολίτευση. Μέχρι πρότινος είχαμε απέναντι μια αξιωματική αντιπολίτευση που αμφισβητούσε τα πάντα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αντιπολίτευση σκληρή, εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες».