Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει δίπολο κυβέρνησης-Κωνσταντοπούλου – Είμαστε αντιμέτωποι με τα προβλήματα της ζωής των πολιτών

Δεν υπάρχει δίπολο κυβέρνησης-Κωνσταντοπούλου δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την καθημερινότητα των πολιτών, με τα προβλήματα της ζωής των πολιτών, γιατί αυτό με την καθημερινότητα έγινε και λίγο κλισέ, έχει ένα πρόγραμμα».

Με αφορμή, δε, τα κέρδη της ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είπε ότι «το βασικό μήνυμα το οποίο εκπέμπουν είναι, ότι όσο πιο αποτελεσματική είναι η Κυβέρνηση τόσο πιο κοντά θα είναι στην επόμενη αυτοδυναμία. Αυτό το λένε οι πολίτες, το δείχνει και αυτή η μέτρηση που δείχνετε, καταφέραμε και κερδίσαμε 2 μονάδες μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Είμαστε πιο κοντά σε έναν στόχο που απέχει πολύ χρονικά, αλλά το ζήτημα δεν είναι τα δύο χρόνια, το ζήτημα είναι οι πολιτικές. Οι πολίτες θέλουν αποτέλεσμα. Οι δημοσκοπήσεις λένε και ότι υπάρχει μια πρωτοφανής για δεδομένα δεύτερης τετραετίας, Κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας υπεροχή, μεγάλη διαφορά. Και το δεύτερο που λένε οι δημοσκοπήσεις είναι, πιο γρήγορα, πιο αποτελεσματικά, στην Κυβέρνηση και οι πολίτες είναι εκεί και περιμένουν να μας κρίνουν. Είτε να μας ψηφίσουν είτε να μην μας ψηφίσουν».

Σχολιάζοντας, δε, τις δημοσκοπήσεις όσον αφορά τις επιδόσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση, ουσιαστικά ενώθηκε πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα και ένα σύνολο κομμάτων συμπεριφέρθηκε όχι με πολιτικούς όρους, δηλαδή αντιπροτάσεων, προγραμματικού λόγου, αλλά με όρους δικαστών, εισαγγελέων και εμπειρογνωμόνων. Κοινό τους στοιχείο ήταν ο λαϊκισμός, άρα μπήκαν σε ένα γήπεδο. Όταν μπαίνουν κάποιες ομάδες και παίζουν σε ένα γήπεδο, εν προκειμένω τα κόμματα, πρώτος συνήθως βγαίνει ο καλύτερος αυτού του γηπέδου, ο αυθεντικότερος. Τί έγινε λοιπόν; Μπήκαν στο ίδιο γήπεδο το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κωνσταντοπούλου, τα υπόλοιπα αυτά κόμματα και μέχρι τώρα προηγείται η αυθεντικότερη εκφράστρια του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης, του τοξικού λόγου, που είναι η κυρία Κωνσταντοπούλου».

«Η κυρία Κωνσταντοπούλου επειδή με ρωτήσατε τί βλέπω εγώ, εγώ βλέπω τρία χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι έλλειψη προγραμματικού λόγου. Μπορεί να το θεωρεί και πλεονέκτημα η κυρία Κωνσταντοπούλου, για μας είναι συστατικό στοιχείο του διαλόγου. Το δεύτερο είναι η υποκρισία. Μιλάμε για έναν άνθρωπο, μία πολιτικό, η οποία επέλεξε να μην μπουν στη Βουλή αυτοί οι οποίοι εξελέγησαν -και προ ημερών είχαμε μια δήλωση της κυρίας Δάλλα- αλλά φίλοι και ημέτεροι. Άλλαξε δηλαδή όχι μόνο τη σειρά, άλλαξε ακόμα και εκλογικές Περιφέρειες και αποτελεί την εκφράστρια υποτίθεται της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και βλέπω και έναν άνθρωπο, ο οποίος ενώ παριστάνει τον τιμητή των πάντων για τα Τέμπη, το έζησα και εγώ στη Βουλή, στην πραγματικότητα είναι ο τελευταίους πολιτικός που θέλει δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά την κατάσταση στα πανεπιστήμια ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «πρέπει να κάνουμε και κάποια βήματα ακόμα στην κατεύθυνση της πρόληψης. Γιατί όσο «καλή», όσο αποτελεσματική και να είναι η καταστολή, χρειάζονται κάποια προληπτικά μέτρα ή μέτρα, τα οποία να δημιουργούν και μια συνθήκη παραδειγματισμού. Και είναι πάρα πολύ απλά, για να μην κουράσω».

Όπως τόνισε «το πρώτο, πρέπει να επικαιροποιηθεί ένας πολύ σημαντικός νόμος που ψηφίστηκε το 2021 από την Κυβέρνηση ως προς το πώς θα εφαρμοστεί, ως προς το πειθαρχικό, δηλαδή αναστολές και διαγραφές φοιτητικής ιδιότητας χωρίς να περνάνε μέσα από δύσκολες διαδικασίες. Άρα, θα ξέρει αυτός, ο οποίος κάνει κάτι αντίστοιχο με τη Νομική, ότι μόλις συλληφθεί θα ανασταλεί η φοιτητική του ιδιότητα».

Ειδικά για τις συνέπειες είπε ότι «θα είναι σε τρία επίπεδα. Το πρώτο και κυριότερο είναι οι ποινικές. Έχουμε αυστηροποιήσει τον ποινικό κώδικα, άρα όποιος συλλαμβάνεται για μια παράνομη πράξη είτε κακουργηματική είτε πλημμεληματική έχει πολύ πιο σοβαρές συνέπειες. Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι να αυστηροποιήσει άλλο τις ποινές, γιατί νομίζω τις έχουμε αυστηροποιήσει αρκετά, είναι να κλείσουν ακόμη περισσότερα παραθυράκια, όπως έχουν κλείσει στη βία στα γήπεδα. Δεύτερο πεδίο συνεπειών είναι το πειθαρχικό. Δεν είναι όλα τα αδικήματα ίδια. Σίγουρα επιθέσεις, όπως αυτή της Νομικής ή αντίστοιχες άλλες με βαρύτατες φθορές θα σημαίνουν αναστολή με τη σύλληψη, γιατί έχουμε τεκμήριο αθωότητας και αμετάκλητη διαγραφή, με την αμετάκλητη καταδίκη από τη Δικαιοσύνη. Τέρμα από τα πανεπιστήμια οι δράστες αυτών των επιθέσεων.
Η διαβάθμιση των ποινών θα προβλέπεται από το πειθαρχικό. Αυτό που σίγουρα πρέπει να αλλάξει είναι ο τρόπος. Για αυτό και θέλει, αυτό που λέμε μικρές αλλαγές, ο νόμος του 2021. Η ίδια η πρακτική δείχνει ότι πολύ δύσκολα τα ίδια τα πανεπιστήμια θα προβούν σε διαγραφές φοιτητών. Δεν έχουμε θέμα με τις πρυτανικές αρχές, θέλουμε να συνεργαστούμε με αυτές. Αλλά όταν κάτι δεν γίνεται, πρέπει να φροντίζουμε να γίνεται και αυτή είναι η διαφορά της Κυβέρνησης αυτής».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική