Με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, συνεχίζει σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τον κύκλο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ξεκίνησε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.
Οι συναντήσεις που θα γίνουν –στις 12.00 και στις 13.00 αντιστοίχως- στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, «είναι κατ΄ αρχήν εθιμοτυπικού χαρακτήρα», όπως λένε «γαλάζιες» πηγές. Πλην, όμως, όπως προσθέτουν, «δίνουν την ευκαιρία, πέρα από τη γνωριμία, στους ηγέτες των κομμάτων να επιχειρήσουν συνεννόηση στα θέματα που μπορούν να βρεθεί κοινή γλώσσα».
Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η δήλωση του κ. Μητσοτάκη κατά την συνάντηση που είχε με τον κ. Θεοδωράκη για τη σημασία που έχει ο διάλογος ανάμεσα στις «μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας», όπως είπε.
Ταυτόχρονα σημείωσε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής του Ποταμιού, ότι «έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».
«Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία στον τρόπο που βλέπει τα πράγματα ο κ. Μητσοτάκης και εγώ, αλλά υπάρχουν και διαφωνίες σε αρκετά άλλα σημεία», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Θεοδωράκης.
«Είπαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τα λέμε, να υπερασπιζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, όπου μπορούμε, να προβάλλουμε πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των Ελλήνων», πρόσθεσε, λέγοντας ότι τα θέματα που τους απασχόλησαν ήταν ο εκλογικός νόμος, το Ασφαλιστικό, το Αγροτικό, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και η Παιδεία.
Κατά πληροφορίες, στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι δεν προτίθεται να κινηθεί για να αποσπάσει βουλευτές και στελέχη από άλλα κόμματα.
Οι δύο αρχηγοί μοιράστηκαν τον προβληματισμό τους για την «προσπάθεια άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση», καθώς και τη διαπίστωση ότι «η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο».
Επίσης συμφώνησαν με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, που η Νέα Δημοκρατία θέλει να ενταχθεί στην ευρύτερη θεσμική αναθεώρηση, αλλά, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα περισσότερο αναλογικό εκλογικό σύστημα.