SelectedΠολιτική

Μεϊμαράκης: «Έχουμε πόλεμο με τους τρομοκράτες»

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Με αναφορά στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ξεκίνησε την ομιλία του σε φίλους και στελέχη της ΝΔ στην Αθήνα ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Στέλνουμε μήνυμα στους τρομοκράτες. Θα λειτουργήσουμε συλλογικά όλες οι ευρωπαϊκές, δημοκρατικές δυνάμεις. Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να παρασυρθούν από ακραίες, λαϊκίστικες φωνές», είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα ξεφύγουν από το φόβο που θέλουν οι τρομοκράτες να επιβάλλουν.

«Έχουμε πόλεμο, όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ. Οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για την ελευθερία και τη δημοκρατία», συνέχισε, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση σε μία σειρά από ζητήματα πριν το ταξίδι του στην Τουρκία.

Να ξεκαθαρίσει, όπως είπε , ότι οι κόκκινες εθνικές γραμμές για όλες τις πολιτικές δυνάμεις παραμένουν “και δεν είναι κόκκινες όπως τις έλεγε στο μνημόνιό του”.

Συγκεκριμένα του ζήτησε να ξεκαθαρίσει ότι οι δηλώσεις Φίλη δεν ισχύουν “και να μην στέλνει ενδοτικό μήνυμα πριν την επίσκεψή του”, να ξεκαθαρίσει επίσης ότι δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές περιπολίες των συνόρων και πως τα hot spots πρέπει να γίνουν στην Τουρκία και εκεί, στη γειτονική χώρα, να γίνεται ο έλεγχος και η ταυτοποίηση των μεταναστών ώστε να σταματήσουμε η δουλεμπορία.

“Έρχομαι από τη Ρόδο όπου η κατάσταση είναι δραματική”, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν αντέχει να δώσει αυτή την ανθρωπιστική βοήθεια.

“Είμαστε σε οικονομική κρίση. Υπάρχει και κρίση αξιών. Αλλά καμία έκπτωση στα εθνικά ζητήματα δεν πρόκειται να γίνει”, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική είπε ότι για πρώτη φορά λίγες εβδομάδες μετά από εκλογές δεν υπάρχει ηρεμία, σταθερότητα και αισιοδοξία αλλά αγωνία και ανησυχία.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μας γυρίζει πίσω στα ελλείμματα, σε ύφεση, φόρους και περικοπές.

Μιλώντας με συγκεκριμένα παραδείγματα και κάνοντας σύγκριση με την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι είναι μύθος πως η αριστερά ασκεί κοινωνική πολιτική.

Υπενθύμισε για παράδειγμα μεταξύ άλλων το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης, το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, την περίθαλψη ανασφάλιστων.

“Πιστεύει κανείς ότι η ζωή του ήταν καλύτερη το Γενάρη ή σήμερα μετά από αυτή τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα της αριστεράς;”, αναρωτήθηκε και δεσμεύτηκε ότι “η ΝΔ με Μεϊμαράκη δεν θα ψηφίσει ούτε ένα φόρο”.

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο πρωθυπουργός όσο επικίνδυνος ήταν με το “όχι” σε όλα, πολύ πιο επικίνδυνος είναι με το “ναι” σε όλα.

“Μέχρι το Δεκέμβρη του 2014 έλεγε “όχι” σε όλα, το Γενάρη άρχισε το “ίσως” και το “πιθανόν” και από το Σεπτέμβρη “ο μπαγάσας είναι ναι σε όλα, ναι σε φόρους, ναι σε περικοπές, ναι στη Μέρκελ. Έπαθε μετάλλαξη”, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού είπε, ότι μετά το δημοψήφισμα και ενώ η ΝΔ ήταν καταρρακωμένη και δημοσκοπικά περίπου στο 15%, όταν του προτάθηκε να ηγηθεί ούτε καν το σκέφτηκε.

Για το εκλογικό αποτέλεσμα το Σεπτέμβριο εκτίμησε ότι θα ήταν καλύτερο αν η ΝΔ ήταν πιο οργανωμένη, αν δεν είχαν καταργηθεί οι πυρήνες και οργανώσεις με βάση την καλλικρατική δομή και αν υπήρχε σταυρός προτίμησης και όχι λίστα.

“Θυμάμαι την έκφραση του Α. Τσίπρα και άλλων ‘θα σας τελειώσουμε, δεν θα υπάρχετε’. Δεν τελειώσαμε. Υπάρχουμε και με υψηλότατο ποσοστό που μπορεί να παίξει το ρόλο που απαιτείται ως πυλώνας της Δημοκρατίας”, είπε με έμφαση ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν θέλει περιορισμό των οργανώσεων και θα αξιοποιήσει όλους τους εθελοντές.

Για την εκλογική διαδικασία επανέλαβε τις διαφωνίες του. Υπενθύμισε τις αντιδράσεις, όταν πρότεινε να προηγηθεί συνέδριο και πως οι συνυποψήφιοί του διαφώνησαν με προτάσεις του να μην πάει σε μάκρος χρονικά η διαδικασία και να κλείσουν οι κατάλογοι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ώστε να υπάρχει συγκεκριμένο εκλογικό σώμα.

Έκλεισε επίσης την κουβέντα για αλλαγή του ονόματος του κόμματος.

“Με Μεϊμαράκη θα παραμείνει “Νέα Δημοκρατία” και θα προχωρήσει. Η ΝΔ έρχεται από το ’74 και θα πάει πολύ μακριά”, είπε τονίζοντας ότι σε όλες τις δημοκρατίες τις Ευρώπης τα κόμματα είναι 100 ετών.

Ενόψει των εσωκομματικών εκλογών εμμέσως πλην σαφώς εκτίμησε ότι εκείνος θα είναι ο νικητής και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους νεοδημοκράτες.

“Να αποτρέψουμε περαστικούς ή τους όποιους μηχανισμούς να έρθουν να αλλοιώσουν το φρόνημα του νεοδημοκράτη”, είπε συγκεκριμένα.

You may also like

More in Selected