Κάλεσε σε εθνική συνεννόηση, τονίζοντας ότι είναι εθνικό ζητούμενο, ενώ επανέλαβε ότι είναι ακόμα δυνατή η συγκρότηση κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή – «Να εξηγηθεί γιατί πάμε σε εκλογές, γιατί μπαίνουμε σε αυτή την αστάθεια», ανέφερε
Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ καταλογίζοντας του αλαζονεία καθώς επίσης ότι μεθόδευσε τις εκλογές προσπαθώντας να αποδράσει.
Τον κατηγόρησε επίσης για αντισυνταγματικές ενέργειες ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει ή Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών και να αναζητηθεί λύση από την παρούσα Βουλή μέχρι την Παρασκευή τονίζοντας πως «όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η εθνική συνεννόηση είναι εθνικό ζητούμενο».
Πάντα με στόχο την αποδόμηση του κ. Τσίπρα υποστήριξε ότι η χώρα οδηγείται σε εκλογές απλώς για να αλλάξει τους «αντάρτες» στον ΣΥΡΙΖΑ και για να αντικαταστήσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Και γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής κατά της κας Κωνσταντοπούλου. Και αν αισθάνεται ότι δεν είχε εντολή για να υπογράψει μνημόνιο γιατί δεν έκανε εκλογές πριν;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές δεν βοηθούν στην προσπάθεια να ανακάμψει η οικονομία.
Κατηγόρησε τον κ. Τσιπρα για την άρνησή του να δει τους πολιτικούς αρχηγούς: “Δεν επιτρέπεται ο πρωθυπουργός να λέει ότι δεν θέλει να με δει, ότι δεν θέλει να δει τον Λαφαζάνη, ότι δεν θα έρθει σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα γιατί τα προβλέπει αυτά; Εγώ πιστεύω ότι η σύσκεψη των αρχηγών πρέπει να γίνει και να μείνει κενή η θέση του κ.Τσιπρα»” ανέφερε και πρόσθεσε: “Μας έλεγε ‘μην κουνάτε την ουρά’ και ο τύπος ήδη είχε προγραμματίσει τις εκλογές. Και 20 βουλευτές να του φεύγανε θα τις έκανε”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε μάλιστα για απρέπεια από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου διαψεύδοντας διαρροές ότι υπήρξε επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό – κάτι που είπε δεν συνέβη – κατά την οποία τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα κάνει χρήση των διερευνητικών εντολών.
«Δεν επικοινώνησε. Είναι δυνατόν να λένε τέτοια.. τόση αλαζονεία… τυφλώθηκαν οι άνθρωποι», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν πια αν αξίζει να ψηφίζουν με το θυμικό και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της ΝΔ με αυτά της διακυβέρνησης Τσίπρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε πάλι από τον κ. Τσίπρα να πει αν έχει δεσμευτεί στο Εurogroup για ουρές νέων μέτρων και είπε μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν εκείνος μιλάει για συμφέροντα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει.
«Σπαταλάμε χρόνο και ασχολούμαστε με τα μικρά και όλη η Ελλάδα έχει γίνει Κουμουνδούρου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και ζήτησε οι εκλογές να πάνε στις 27 Σεπτεμβρίου δηλώνοντας αντίθετος γενικώς με τις διαδικασίες εξπρές.
«Εγώ πιστεύω στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Του πρότεινα να έρθει και είπε ότι δεν θέλει να με δει. Και μετά τις εκλογές ανοικτός είμαι. Αυτός είπε, και τα κυρίαρχα στελέχη του είπαν , ότι δεν έρχονται. Αυτό είναι το «μπράβο» στη στήριξη; Που το πάει ο τύπος;», υπογράμμισε και εξήγησε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δείξει επικοινωνιακά ότι ήταν καλός διαπραγματευτής όχι με βάση το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσής του όπως θα έπρεπε αλλά μόνο με βάση τη διάρκειά της.
«Τώρα, κυρίως τώρα, προτείνουμε κυβέρνηση συνεργασίας. Το μετά κοστίζει. Θα έρθει νέο μνημόνιο και νέα μέτρα. Τυχοδιωκτικές πολιτικές είναι αυτές», συνέχισε επαναλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας «θέλει να φύγει τρέχοντας, πάει να την κοπανήσει».
Σε ερώτηση αν φοβάται τις εκλογές απάντησε ότι δεν τις φοβάται, ότι η ΝΔ θα τις κερδίσει αλλά το ζητούμενο είναι να κυβερνηθεί η χώρα και όχι να κάνουμε κάθε πέντε μήνες εκλογές.
«Δεν έχω εξουσιομανία. Αντιθέτως αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες. Θα κερδίσουμε να το ξέρετε. Αλλά παρότι είμαστε πρώτο κόμμα και δεν φοβάμαι και θα τις κερδίσω, εντούτοις δεν πρέπει να δημιουργήσουμε για το συμφέρον του τόπου αυτή την αστάθεια», εξήγησε και τόνισε πως «δεν καίγεται κανείς αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή ο ΜεΪμαράκης αλλά αν θα πάει καλά η χώρα».
Για τη ΝΔ είπε ότι είναι μεγάλο πολυτασικό κόμμα, ότι θα αντιδημοκρατικό να αλλάξει τη σειρά εκλογής των υποψηφίων όπως την καθόρισαν με τη ψήφο τους οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιανουαρίου, και ότι υπάρχει πληθώρα σοβαρών και ικανών στελεχών που θέλουν να προσφέρουν.
«Θα σχηματίσω κυβέρνηση με ικανούς και άξιους ανθρώπους που αγαπούν την χώρα. Έχουν ζήσει τα ζητήματα στον τομέα τους. Θα προχωρήσω με αυτούς ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης αλλά μέσα στο πλαίσιο που είπαμε», ανέφερε.