«Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση.
Χρειάζονται μεγάλες, ευρύτερες συμμαχίες.
Με τον επιχειρηματικό κόσμο, τους εργαζόμενους, την κοινωνία».
Κύκλο επαφών είχε, στο περιθώριο της ΔΕΘ, η συντονίστρια των τομέων Ανάπτυξης της Ν.Δ. κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τόσο με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες όσο και με θεσμικούς φορείς του επιχειρηματικού κόσμου.
Συγκεκριμένα, η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Λαγκαδά, όπου έγινε δεκτή από το Δήμαρχο της πόλης Γιάννη Καραγιάννη. Στη συνομιλία της με κατοίκους της πόλης και μέλη της δημοτικής αρχής είχε την ευκαιρία να επισημάνει ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση δεν θα στηριχθεί μόνον στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στο δυναμισμό της περιφέρειας.
Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε και τα λουτρά της περιοχής, τα οποία αποτελούν παράδειγμα αξιοποίησης και προσέλκυσης επισκεπτών στον Λαγκαδά.
Το πρωί του Σαββάτου, η βουλευτής Α’ Αθήνας συμμετείχε σε γεύμα εργασίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Στην τοποθέτησή της, ανέδειξε 5 βασικές προτεραιότητες πολιτικής ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς:
• τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου με συγκεκριμένες στρατηγικές για την ελληνική οικονομία.
• την υιοθέτηση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων
• την ανάδειξη – αναβάθμιση της παιδείας ως βασικού πυλώνα και μοχλού ανάπτυξης
• τη θεσμική, διοικητική και τεχνολογική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για να συρρικνωθεί
• την εντατικοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέσα από διαφανείς διαδικασίες, ώστε να δημιουργηθούν πόλοι έλξης επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς.
Κλείνοντας την παρέμβασή της, η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη υπέρβασης της εσωστρέφειας και το διχαστικού κλίματος που τροφοδοτεί η κυβέρνηση.
«Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Χρειάζονται μεγάλες, ευρύτερες συμμαχίες. Με τον επιχειρηματικό κόσμο, τους εργαζόμενους, την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κινείται σε τροχιά σύγκρουσης, κοινωνικής έντασης, ή ακόμα χειρότερα διχασμού» ανέφερε.