Πολιτική

Μητσοτάκης: 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι ασθενείς στα απογευματινά χειρουργεία

Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσίευσε στο Facebook.

«Τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του ΕΣΥ. «Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές», διευκρίνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα, δίνοντας συγχαρητήρια για τον συντεταγμένο και απολύτως άψογο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Να εξάρω και το υποδειγματικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που διασφάλισε το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης», έγραψε, προσθέτοντας ότι στην πράξη εφαρμόστηκε ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις, που ψηφίστηκε το 2020, που είχε δεχθεί κριτική ότι γίνεται για να καταπιεστούν οι κινητοποιήσεις. «Αντίθετα, τις διευκολύναμε και τις προστατεύσαμε», σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην επιστολική ψήφο, σε θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη αλλά και στη συμπλήρωση δυο ετών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κλείνοντας την ανασκόπηση, έκανε και μία πρόταση για την ομαδική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» που φιλοξένησε η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, με δεκάδες εικαστικά έργα και ταινίες 78 δημιουργών για το πώς βιώνουμε καθημερινά την πόλη και πώς μας διαμορφώνει εκείνη στο πέρασμα των χρόνων. Όπως είπε, δόθηκε παράταση έως τις 12 Μαΐου λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, για όσους δεν την είδαν ακόμη, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος.

Καλημέρα σε όλες και όλους. Στις κυριακάτικες ανασκοπήσεις, όπως θα έχετε διαπιστώσει, συνήθως σταχυολογώ μεγάλες και…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Sunday, February 25, 2024

Αναλυτικά η εβδομαδιαία ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Καλημέρα σε όλες και όλους. Στις κυριακάτικες ανασκοπήσεις, όπως θα έχετε διαπιστώσει, συνήθως σταχυολογώ μεγάλες και μικρές δράσεις της κυβέρνησής μας με θετικό ορατό αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία, στην καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό θα κάνω και σήμερα, αλλά προτάσσοντας μια πολύ σύντομη αναφορά στην επίσκεψή μου στην Ινδία λόγω της εξαιρετικής δυναμικής που υπάρχει στις σχέσεις της μικρής Ελλάδας με μια ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ινδικών εταιριών να επενδύσουν στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς αλλά και να αξιοποιήσουν τη χώρα μας σαν πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά. Το επόμενο διάστημα θα φανούν τα αποτελέσματα αυτού του ταξιδιού που πιστεύω θα οδηγήσει «σε ένα αληθινό σμίξιμο της Δύσης με την Ανατολή» για να δανειστώ τα λόγια του Νομπελίστα Ινδού ποιητή και στοχαστή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ.

Ξεκινώ τη σημερινή ανασκόπηση συγχαίροντας τους αγρότες μας για τον συντεταγμένο και απολύτως ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης που ακολούθησαν τις προτροπές της Τροχαίας. Να εξάρω και το υποδειγματικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που διασφάλισε το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης. Η διαχείριση μιας περίπλοκης διαμαρτυρίας με τη χρήση βαριών μέσων όπως τα τρακτέρ αποτελεί την απτή απόδειξη μιας άλλης φιλοσοφίας διαχείρισης των συναθροίσεων. Έξυπνης, αποτελεσματικής και συνεργατικής. Είναι στην πράξη η εφαρμογή του νέου νόμου για τις συναθροίσεις που ψηφίσαμε το 2020 και κάποιοι έλεγαν πως το κάνουμε για να καταπιέσουμε τις κινητοποιήσεις. Αντίθετα, τις διευκολύναμε και τις προστατεύσαμε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική