Την ικανοποίησή του για τη μείωση της ανεργίας τον Απρίλιο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με δήλωσή του που ανάρτησε στο TikTok.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η ανεργία στη χώρα μας είναι σήμερα μικρότερη από αυτή της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Ισπανίας». Τον Απρίλιο, το ποσοστό έπεσε στο 8,3% φέτος, έναντι 10,8% τον Απρίλιο του 2024.
@kyriakosmitsotakis_ Έχουμε την χαμηλότερη ανεργία των τελευταίων 17 χρόνων!
♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
«Στους νέους η ανεργία έπεσε στο 20,4% από το 24%. Πάλι υψηλή αλλά μια σημαντική μείωση ενώ στις γυναίκες έπεσε στο 10,8% από το 13,6% που ήταν πριν από έναν χρόνο», πρόσθεσε.
Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η μείωση δεν έγινε από μόνη της. «Έγινε με σχέδιο, με λιγότερους φόρους και κυρίως με περισσότερες επενδύσεις που δημιουργούν πολλές νέες δουλειές. Αλλά και με ένα κράτος που δεν στέκεται εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα. Η ανεργία μειώνεται, η χώρα προχωρά, Συνεχίζουμε!», κατέληξε.