Πολιτική

Μητσοτάκης: Χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης από τον Τσίπρα

Για «πρωτοφανή ομολογία αποτυχίας και μια ακόμα χοντροκομμένη απόπειρα εξαπάτησης» κατηγόρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, που νωρίτερα είχε πει από το βήμα της Βουλής ότι «εμείς τις πρώτες πραγματικά δικές μας εκατό μέρες τις κλείνουμε αύριο που κλείνουμε εκατό μέρες από την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ήδη ο μακροβιότερος και ο συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Δυστυχώς για την Ελλάδα, μετράει τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση.

Όχι 100 μέρες. Τέσσερα χρόνια που οι πολίτες τα πλήρωσαν ακριβά – σε φτώχεια και φόρους – και γι’ αυτό δεν πρόκειται να τα ξεχάσουν».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση «Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Στην ομιλία του ήταν λάβρος κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που όπως είπε πήρε από τους Έλληνες δέκα και τους επιστρέφει το ένα, διέλυσε τη μεσαία τάξη και υπονομεύει το μέλλον της χώρας. Τόνισε δε πως η οικονομία παραμένει καθηλωμένη, οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, οι μισθοί μειώνονται και οι νέοι συνεχίζουν να αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό, ενώ επικαλέστηκε τον …Στράτο Διονυσίου, λέγοντας χαρακτηριστικά για τον πρωθυπουργό: «Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι ‘μας υποχρέωσε αλλά δεν μας είπε τελικά πόσα μας χρέωσε’».

Στη συνέχεια ανέδειξε «δύο ακόμη διεθνή αρνητικά ρεκόρ των κυρίων Τσίπρα και Τσακαλώτου, που ναρκοθετούν πολλαπλώς το έδαφος των επιχειρήσεων»: Η Ελλάδα υποχώρησε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας (είναι 72η θέση σε 190 κράτη), ύστερα από 6 υποβαθμίσεις που είχε ήδη υποστεί το 2017, ενώ και στον κατάλογο για την Ανταγωνιστικότητα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το 2018, υποχώρησε κατά 4 βαθμίδες – έρχεται μόλις 57η σε 140 χώρες.

Επικαλέστηκε μάλιστα την πρώτη έκθεση «ενισχυμένης εποπτείας» που δημοσιοποίησε η Κομισιόν την περασμένη εβδομάδα για να υπενθυμίσει τη θέση που έχει εκφράσει ο ίδιος επανειλημμένως: Ότι τα υπερβολικά πλεονάσματα για τα οποία καμαρώνει υποκριτικά η κυβέρνηση όπως είπε χαρακτηριστικά, προκύπτουν από φορολογική αφαίμαξη, από πάγωμα των πληρωμών του Δημοσίου και από υπο-εκτέλεση των δημοσίων επενδύσεων.

Μιλώντας για το δικό του όραμα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας χρειάζεται μια δημιουργική αναγέννηση, δίνοντας πέντε βασικά σημεία: Λιγότερους φόρους και εισφορές, απλοποίηση διαδικασιών για επενδύσεις, επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία και λύσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όσους γονάτισαν τα χρόνια της κρίσης να σταθούν ξανά όρθιοι.

Οι τρεις κεντρικοί άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, όπως τους παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης, είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης, η ολοκληρωμένη στρατηγική μεταρρυθμίσεων με προτεραιότητα στους κλάδους με δυνατότητες παροχής προστιθέμενης αξίας και τη διάχυση της ευημερίας όχι μόνο στους μετόχους αλλά και στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων. «Θα ήθελα να σας πω κάτι που το πιστεύω βαθιά», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τους επιχειρηματίες λίγο πριν κλείσει την ομιλία του.

«Όση αξία έχει το να διακριθείτε για μια επιχειρηματική καινοτομία και δράση, άλλη τόση έχει το να φροντίζετε για τους εργαζόμενους σας. Το μέτρο της δικής σας επιτυχίας ορίζεται από το βαθμό ικανοποίησης των εργαζόμενών σας.

Γι’ αυτό και θα το ξαναπώ, μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας: Εμείς δεσμευόμαστε για μειωμένες φορολογικές κι ασφαλιστικές επιβαρύνσεις σε όλες τις επιχειρήσεις και για τη διαμόρφωση περιβάλλοντος που θα ευνοεί τις επενδύσεις.

Αναμένουμε από εσάς τόλμη και σωστό σχεδιασμό, τήρηση της νομιμότητας και του ανταγωνισμού. Θα είμαστε δίπλα σας για να αναπτυχθούν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους».

You may also like