«Μας φωτογραφίζουν ως κομματικά πρόσωπα. Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει και την κομματική ταμπέλα αυτού του προσώπου», ανέφερε
Αβάσιμη χαρακτήρισε την κριτική που δέχεται η κυρία Βασιλική Θάνου για την πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την διάταξη που την «αποκαθηλώνει» από την επιτροπή Ανταγωνισμού.
«Μας φωτογραφίζουν ως κομματικά πρόσωπα. Δεν είναι λογικά και νομικά βάσιμο να υποστηρίζει κανείς πως αν κάποιος προσέφερε τις υπηρεσίες του σε κάποιο πολιτικό πρόσωπο παίρνει και την κομματική ταμπέλα αυτού του προσώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά την ακρόαση φορέων στην κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται τις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Θάνου τοποθετήθηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέχεια ορίστηκε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, νομική σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πριν από λίγους μήνες προτάθηκε από την τότε κυβέρνηση για την θέση της προέδρου της επιτροπής Ανταγωνισμού, πρόταση που ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων. Αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής τοποθετήθηκε η πρώην νομική σύμβουλος του κ. Νίκου Παππά.
Πέραν αυτών, η κυρία Θάνου υποστήριξε ότι η προωθούμενη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική ενώ υποστήριξε πως πιθανή απομάκρυνσή της από την επιτροπή θα οδηγήσει σε παραγραφή κρίσιμες υποθέσεις που ερευνά. «Πάσχει η διάταξη ως προς την αναδρομικότητα και ως προς τον ατομικό φωτογραφικό χαρακτήρα. Πιο φωτογραφική δεν θα μπορούσε να γίνει. Η αναδρομικότητα απαγορεύεται από την ευρωπαϊκό σύνταγμα και από το σύνταγμα για να μην μπορεί η κυβέρνηση να κηρύσσει έκπτωτα όσα πρόσωπα δεν της είναι αρεστά. Η κυβέρνηση δεν έστειλε την διάταξη στην ΚΕΝΕ.
Υπάρχει και νομολογία του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ότι τέτοια διάταξη αντίκειται στο ενωσιακό δίκαιο. Αντίκειται στις συνταγματικές αρχές, προσβάλει την ανεξαρτησία, την αποτελεσματικότητα και την συνέχεια της ανεξάρτητης αρχής» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «η βίαιη και αιφνιδιαστική διακοπή των μελών της επιτροπής έχει μεγάλη επίπτωση στην διαδικασία έρευνας υποθέσεων που είναι σε εξέλιξη που είναι κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Πλήττεται το δημόσιο συμφέρον.
Ζητούμε να αποσυρθεί η διάταξη. Να τεθεί στην ΚΕΝΕ ή να προστεθεί μεταβατική διάταξη που να ορίζει ότι να νυν υπηρετούντα μέλη παραμένουν μέχρι την λήξη της θητείας τους».