Την «άλωση» του κράτους από κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν στο φως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής από την από την οποία περνούν οι διορισμοί των νέων επικεφαλής σε κρατικές εταιρείες και οργανισμούς.
Οι Κώστας Χατζηδάκης, Χρήστος Σταϊκούρας, Νικήτας Κακλαμάνης και Γιάννης Τραγάκης κατέθεσαν μάλιστα πίνακα που δείχνει πως τουλάχιστον 38 επιλογές της κυβέρνησης για την στελέχωση επιχειρήσεων και οργανισμών όπως ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, ΟΑΕΕ, Αττικό Μετρό κ.α. αφορούν σε κομματικά στελέχη, υποψήφιους βουλευτές ή συγγενείς.
Αφορμή για την δήλωση των «γαλάζιων» βουλευτών αποτελεί η συνεδρίαση της επιτροπής ΔΕΚΟ που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγα λεπτά με θέμα συζήτησης την τοποθέτηση προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Τραινοσε.
Για την θέση του προέδρου προτείνεται ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης, στενός συνεργάτης του κ. Πάνου Καμμένου και υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ.
Αναλυτικά, η δήλωση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής: «Ο πρωθυπουργός, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής του, στις 8 Φεβρουαρίου 2015, είχε, με πομπώδη τρόπο, υποστηρίξει ότι “δεν είμαστε εμείς αυτοί που οικοδομήσαμε και δεν διοικήσαμε εμείς αυτό το Κράτος των πελατειακών σχέσεων και της σπατάλης και γι’ αυτό – δεν περιαυτολογώ – είμαστε οι μόνοι που μπορούμε πραγματικά να το αλλάξουμε”.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η πραγματικότητα τον διαψεύδει.
Καθημερινά, αναδεικνύονται, σε πολλά πεδία και επίπεδα, φαινόμενα άλωσης του Κράτους από κομματικά στελέχη της Αριστεράς, φίλους και συγγενείς μελών της Κυβέρνησης.
Ενδεικτικά, αλλά συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα, στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, από τον Φεβρουάριο του 2015, έχουν πραγματοποιηθεί 20 συνεδριάσεις, από τις οποίες προέκυψε ο διορισμός 38 προσώπων σε 25 φορείς του Δημοσίου, κατόπιν υποδείξεων των συγκεκριμένων ατόμων από την Κυβέρνηση.
Από τα βιογραφικά που οι ίδιοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν, από τα πρακτικά των συνεδριάσεων στις οποίες οι υποψήφιοι τοποθετήθηκαν και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προκύπτει ότι, πέραν της έλλειψης προσόντων για πολλούς απ’ αυτούς, η συντριπτική πλειοψηφία των προσώπων που τοποθετήθηκαν στους φορείς έχει ευθεία σχέση με τα κόμματα, που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας είναι έκθετος.
Αντί να χτίσει στα όποια θετικά προηγούμενων Κυβερνήσεων (π.χ. αξιοποίηση προσώπων της αγοράς, διατήρηση πετυχημένων προσώπων κλπ) και να διορθώσει σφάλματα και παραλείψεις αυτών, υπερβαίνει και τις πιο αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος.
Με τις πράξεις της Κυβέρνησής του, απώλεσε το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς».