Με ευρύτερη πλειοψηφία αποφασίστηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση Βουρλιώτη, Καραγιάννη στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις και συνέδεσε το όνομά του με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και με την αγόρευση κατά της έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών.
Υπο αυτά τα δεδομένα, αίσθηση προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τους δύο προτεινόμενους δικαστικούς λειτουργούς.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλο Ξανθόπουλο η αρνητική ψήφος δεν αφορά τα πρόσωπα, για τα οποία όπως είπε το κόμμα του έχει θετική άποψη, αλλά τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ανεξάρτητης αρχής. Πρόσθεσε ότι με πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ο προιστάμενος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» επιλέγεται απ ευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης.
Από την άλλη πλευρά θετικά ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.
Να σημειωθεί ότι ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Χαρης Καστανίδης εξήγησε πως αν και το δικό του κόμμα διαφωνεί με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που επέφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, θα αποτελούσε πράξη «δυσανάλογα άδικη» η καταψήφιση των δύο προτεινόμενων προσώπων. «Εχω εικόνα και για τα δύο πρόσωπα και γνωρίζω πολύ καλά τις αρετές τους» σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στον «εξαιρετικό, νομικά και συμβολικά, τρόπο» που χειρίστηκε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κ. Βουρλιώτης.
Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Βουρλιώτης, Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στις 30 Ιουνίου από το δικαστικό Σώμα, και ο πρώτος θα τοποθετηθεί πρόεδρος της Αρχής ενώ ο δεύτερος, αναπληρωτής πρόεδρος.