Διεθνή

Νέα συμπλοκή διαδηλωτών με αστυνομικούς στο Παρίσι (pics)

B7B1742152F6C3385BD730632091FFF5.jpgΕκατοντάδες διαδηλωτές, φορώντας μάσκες, επιτέθηκαν με βαριά αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, στο Παρίσι, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην γαλλική πρωτεύουσα, το μεσημέρι της Τρίτης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές, φορώντας μάσκες, επιτέθηκαν με βαριά αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, στο Παρίσι, κατά την διάρκεια διαδήλωσης στην γαλλική πρωτεύουσα, το μεσημέρι της Τρίτης.
  
Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών, μεταδίδει το AFP. Οι διαδηλωτές, εισέβαλαν σε μία οικοδομή, πήραν τις ξύλινες παλέτες και,άρχισαν να ρίχνουν τα δοκάρια στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρέθηκε στο πυρήνα της συμπλοκής, τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν από την ρίψη των ξύλων. Οι αρχές ζήτησαν από τους «ειρηνικούς» διαδηλωτές να διαχωριστούν από τους ταραχοποιούς για να επέμβουν.

riots2.jpg

Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν ήδη έξι διαδηλωτές, σε αυτή την τελευταία πορεία διαμαρτυρίας, που αποτελεί το πιο πρόσφατο κεφάλαιο σε μία σειρά μαζικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν τον Μάρτιο στην χώρα.

Οι επίμαχες αλλαγές που οδήγησαν χιλιάδες Γάλλους στους δρόμους, έχουν ήδη υιοθετηθεί από την γαλλική Βουλή και μένει η τελική έγκριση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ και για την τυπική επικύρωσή τους.

riots4.jpg

Η εργασιακή μεταρρύθμιση έχει βγάλει στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, και συναντά έντονες αντιδράσεις σε τμήμα της γαλλικής αριστεράς. Από την πλευρά της, η αρμόδια υπουργός, Mιριάμ Ελ Κομρί είχε, ήδη από τον Μάρτιο, υπερασπιστεί σθεναρά το νέο θεσμικό πλαίσιο υποστηρίζοντας πως ο νέος νόμος «ανταποκρίνεται στην κατάσταση της χώρας», όπου το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 10%.

Ενδεικτικό είναι πως, από το 2013 ως το 2015, η Γαλλία δημιούργησε 57.000 νέες θέσεις εργασίας την ίδια ώρα που στην Γερμανία δημιουργήθηκαν 482.000, στην Ισπανία 651.000 και στην Ιταλία 288.000.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως, με τις αλλαγές αυτές, δίδεται η απαραίτητη ευελιξία στις επιχειρήσεις για την επιβίωσή τους σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον αλλά τα σωματεία αντιδρούν, διαμαρτυρόμενα για την «μειονεκτική θέση στην οποία τίθενται οι εργαζόμενοι», όπως υποστηρίζουν.

You may also like

More in Διεθνή