Σε λίγες ημέρες αναμένεται να εκδικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια η αγωγή που είχε καταθέσει το 2005 η Θάλεια Προκοπίου εναντίον ιαπωνικού κολοσσού ηλεκτρονικών ειδών µέσω της οποίας διεκδικεί 2.000.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, αφορμή για να ξεκινήσει η ηθοποιός αυτόν το δικαστικό Γολγοθά, στάθηκε μια φωτογραφία της ως πρωθιέρειας στους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, την οποία χρησιμοποίησε η εταιρεία σε διαφήμιση για κινητά τηλέφωνα.
Η διαφήµιση δημοσιεύτηκε σε πολλά περιοδικά στην Κίνα, ένα εκ των οποίων και συγκεκριμένα το περιοδικό Arena, έτυχε να πέσει στα χέρια της Θάλειας Προκοπίου, καθώς σε αυτό φιλοξενούνταν και συνέντευξή της. Κάπως έτσι η ηθοποιός κατάλαβε τι συμβαίνει και ξεκίνησε το δικαστικό της αγώνα.
Η Θάλεια Προκοπίου, από την πλευρά της, είναι αποφασισμένη να φτάσει το µαχαίρι έως το κόκαλο καθώς, όπως παραδέχεται, όταν είδε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη διαφήμιση, δεν µπορούσε να πιστέψει πως κάποιος είχε αποφασίσει να εκμεταλλευτεί εμπορικά την ιδιότητά της ως πρωθιέρειας των Ολυµπιακών Αγώνων, τη στιγµή που η ίδια είχε αρνηθεί σε όλους όσοι την προσέγγιζαν κάτι ανάλογο. «Όταν έλαβα το περιοδικό Arena µε τη συνέντευξή µου, έµεινα άφωνη όταν είδα το πρόσωπό µου ένθετο σε έγχρωµη οθόνη κινητού τηλεφώνου, σε ολοσέλιδη διαφήµιση της συγκεκριµένης εταιρείας, ενώ είχα αρνηθεί να διαφηµίσω και να εκµεταλλευτώ εµπορικά τη θέση µου, σε όλες τις εταιρείες που µε προσέγγισαν. Ειδικά όταν στην ίδια τη συνέντευξη δήλωνα ότι κατάφερα να φέρω σε πέρας την αποστολή µου µε τη ”βοήθεια των θεών”, όπως τιτλοφορήθηκε η συνέντευξη», λέει η ίδια.
«∆εν θα αναφερθώ στο ότι µετά το συµβάν που έλαβε σηµαντικές διαστάσεις το 2004 δεν επελέγη εκ νέου ως πρωθιέρεια για το Πεκίνο 2008.Αυτή η υπόθεση την έχει θίξει ψυχολογικά τόσο, που ακόµη και σήµερα δεν το έχει ξεπεράσει», δηλώνει ο δικηγόρος της ηθοποιού Φίλιππος Δημητρίου. Οπως επισηµαίνει ο δικηγόρος της, οι διαδικασίες εκδίκασης της υπόθεσης έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα λόγω του ότι η εναγόµενη εταιρεία έχει έδρα την Κίνα. «Μπορεί να έχουν γίνει δικαστήρια στην Ελλάδα, αλλά και µόνο οι επιδόσεις των αγωγών στην Κίνα πήραν χρόνια για να ολοκληρωθούν», καταλήγει ο Φίλιππος ∆ηµητρίου.