Αστήρικτους υπαινιγμούς για συνάντησή του με «ανώτατο κυβερνητικό παράγοντα» – δηλαδή τον πρωθυπουργό – άφησε ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Χρήστος Τζανερρίκος σε συνέντευξή του στο ieidiseis.gr: Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε συναντήθηκε ή συνομίλησε δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – και προσθέτουν ότι η μόνη συνάντηση που υπήρξε ήταν εκείνη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη
«Η κυβέρνηση είχε μια διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου που είχε να κάνει με τα δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του ανώτατου δικαστηρίου και αυτό ήταν θεσμικά επιβεβλημένο. Τι σχέση έχει αυτό με όλα τα απίθανα που λέγονται;», ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.
Ο κ. Τζανερρίκος, ο οποίος παραιτήθηκε από το Δικαστικό Σώμα με την δημοσιοποίηση της τροπολογίας μέσω της οποίας η αρμοδιότητα για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη πέρασε στην Ολομέλεια του τμήματος Α1 του Αρείου Πάγου – και όχι σε πενταμελή επιτροπή που όριζε ο ίδιος, ως πρόεδρος του τμήματος – έκανε λόγο στη συνέντευξή του για παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων που του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, με υποσχέσεις για αξιοποίησή του μετά από την αποχώρησή του από το Δικαστικό Σώμα.
«Δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση από την κυβέρνηση και δεν θα μπορούσε να υπάρξει γιατί εμείς δεν παζαρεύουμε την άποψή μας εγκληματίες και μαχαιροβγάλτες να μην είναι υποψήφιοι στις εκλογές» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά ότι «είναι τελείως έξω από το αξιακό μας πλαίσιο τα παζαρέματα. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια, λειτουργούμε θεσμικά και σεβόμαστε την διάκριση εξουσιών» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι επιθυμία του κ. Τζανερρίκου ήταν να γίνει εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – θέση που ανέλαβε ο Ισίδωρος Ντογιάκος. Προσέθεταν δε ότι ο εν λόγω δικαστικός μιλούσε συνεχώς για «ισχυρές επιχειρηματικές πλάτες» τις οποίες , όπως έλεγε, διέθετε και επεσήμαιναν ότι αυτό ήλθε σε γνώση της κυβέρνησης και μέτρησε στο να μην επιλεγεί για την θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν επίσης ότι δεν είναι νοητό να μιλά για έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του, όταν μία αρμοδιότητα περνά στην Ολομέλεια του τμήματος στο οποίο προήδρευε. «Αντιθέτως, θα μπορούσε να κατηγορηθεί για έλλειψη εμπιστοσύνης στους συναδέλφους του και προσπάθεια μείωσής τους, με μία τέτοια αντίδραση», σημείωναν χαρακτηριστικά.