Mια μέρα μετά τις δυναμικές πορείες κατά της λαίλαπας των μνημονιακών μέτρων στις οποίες συμμετείχαν και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύοντας επιθέσεις κατά της κυβέρνησης, στο μέτωπο του ασφαλιστικού εξακολουθούν οι πιέσεις των δανειστών για περικοπές συντάξεων αλλά και η αδυναμία του οικονομικού επιτελείου να παρουσιάσει αποδεκτά ισοδύναμα.
Παρά τις διαψεύσεις του υπουργείου εργασίας το σενάριο που φέρεται ότι τέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για χορήγηση μόνο του 60% της σύνταξης μέχρι τη συμπλήρωση της ηλικίας των 65 ετών έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
Η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό που θα γινόταν σήμερα αναβλήθηκε μέχρι νεωτέρας (πιθανή συνεδρίαση μέσα στο Σαββατοκύριακο ή την Τρίτη) λόγω της πιεσμένου προγράμματος του πρωθυπουργού ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στην συνεδρίαση του οργάνου.
Τα τεχνικά κλιμάκια ζήτησαν επίσπευση των διεργασιών ώστε το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό να παρουσιαστεί το πολύ σε 15 ημέρες ενώ απαίτησαν αιφνιδιαστικά την κατάργηση του αγγελιοσήμου, υποστηρίζοντας ότι αν αναβληθεί η συζήτηση θα τεθεί θέμα εμπιστοσύνης από τους Θεσμούς.
Η ελληνική πλευρά έχει προς το παρόν αποκρούσει το αίτημα ενώ στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται συμβιβαστικές λύσεις.
Ο υφυπουργός κοινωνικής ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος με την ιδιότητα του εργατολόγου που είχε συχνά ασχοληθεί στο παρελθόν με θέματα του κλάδου των δημοσιογράφων είχε γνωμοδοτήσει ότι το αγγελιόσημο μπορεί να διασωθεί αν θεωρηθεί τέλος υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης. Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει ένα μεγάλο ποσοστό του πόρου παρότι τα ασφαλιστικά ταμεία και οι ενώσεις του Τύπου θα χάσουν μέρος των εσόδων που δικαιούνταν από τη κατανομή του αγγελιοσήμου.