«Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα», λέει η Όλγα Γεροβασίλη, σε μία περίοδο έντονων διεργασιών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά τη βαριά ήττα σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, κι ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος κρατά κλειστά μέχρι στιγμής τα χαρτιά του.
«Ο Τσίπρας είναι πολύτιμος για εμάς, την Αριστερά, την προοδευτική παράταξη, την Ελλάδα και την Ευρώπη» τόνισε η κυρία Γεροβασίλη στο Mega. Όπως σημείωσε, «ο Τσίπρας ως πρόεδρος ενός κόμματος της Αριστεράς του 3% έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητική δύναμη. Είμαστε σε μια πορεία που δεν είναι η καλύτερη για μας, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλα τα εφόδια και τα προσόντα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Τσίπρα».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και σύντομα θα υπάρξει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, για να διαπιστωθούν τα βαθύτερα αίτια του δυσμενούς αποτελέσματος, αλλά και τις κοινωνικές μεταβολές στις οποίες η Κουμονδούρου ενδεχομένως δεν ανταποκρίθηκε. Επίσης, αναγνώρισε ότι η απλή αναλογική ήταν λανθασμένη επιλογή.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-ctocqqqizhk1)
«Το 2019 δεν έγιναν οι βαθιές αλλαγές»
Παράλληλα, η κυρία Γεροβασίλη επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγές στα «πολιτικά προτάγματα του ΣΥΡΙΖΑ και μια διαφορετική ανάγνωση των κοινωνικών αναγκών». Όπως είπε μάλιστα, «εκ των πραγμάτων, το 2019 δεν έγιναν οι βαθιές αλλαγές που ήταν απαραίτητες».
Οι διαδικασίες, εντός του κόμματος θα πρέπει να τρέξουν «το συντομότερο δυνατόν με αποφασιστικότητα, ρεαλισμό, αποτελεσματικότητα, γιατί τρέχει η πραγματικότητα και δεν μπορούμε να είμαστε πίσω από αυτήν».
«Ανισορροπία»
Η ίδια μίλησε και για αναζήτηση των αιτίων που έφεραν ξανά άνοδο στην ακροδεξιά. «Να αναγνωρίσουμε το καινούργιο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Όταν έχεις την ακροδεξιά να παίρνει κεφάλι και ένα φασιστικό κόμμα να εισέρχεται στη Βουλή, θα πρέπει να κάνεις άλλες αναγνώσεις».
Παράλληλα, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν ευχάριστο «και για την προοδευτική παράταξη στη χώρα, για την Αριστερά και τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Είναι μια ανισορροπία. Βεβαίως έχουμε και την είσοδο ακροδεξιών κομμάτων στη βουλή και ίσως για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, τέτοιους συσχετισμούς δεξιάς και ακροδεξιάς».
Στο νέο κοινοβούλιο, όπως είπε, θα υπάρχουν τρεις ακροδεξιοί αρχηγοί κομμάτων και «μία δεξιά που εμπεριέχει η ίδια πολλούς ανθρώπους και η ίδια η ΝΔ, με ακροδεξιές αντιλήψεις».