Στόχος της νέας πλατφόρμας, «είναι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες και η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και πολιτικών, μέσω της υποβολής προτάσεων και της αξιολόγησης ιδεών»
Η ψηφιακή πλατφόρμα «Πες την ιδέα σου!» για την κατάθεση απόψεων μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων-κηδεμόνων, αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται για την Παιδεία, εγκαινιάστηκε σήμερα από την υπουργό Παιδείας. Στόχος της νέας πλατφόρμας, «είναι ο άμεσος διάλογος με τους πολίτες και η συνδιαμόρφωση παρεμβάσεων και πολιτικών, μέσω της υποβολής προτάσεων και της αξιολόγησης ιδεών».
Η κυρία Κεραμέως δήλωσε:
«Η αναβάθμιση της παιδείας είναι προϋπόθεση για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που κάθε ένα ονειρεύεται. Είτε είστε μαθητές, είτε είστε εκπαιδευτικοί, είτε είστε γονείς, είτε απλά ενδιαφέρεστε για το μέλλον της παιδείας στη χώρα μας, αναμένουμε τις προτάσεις σας. Ξέρω ότι υπάρχει πλούτος ιδεών στην κοινωνία μας, τις βλέπω, τις ακούω σε κάθε επίσκεψή μου σε κάθε σχολείο της χώρας μας, στις συζητήσεις μου με τους εκπαιδευτικούς μας σε όλη την Ελλάδα, στην επαφή μου με τους μαθητές μας. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε αυτό το νέο κανάλι άμεσης επαφής και διαλόγου. Μοιραστείτε μαζί μας τη σκέψη σας. Δεσμεύομαι ότι κάθε άποψη θα ακουστεί, κάθε ιδέα θα αξιολογηθεί. Γιατί η πιο αποτελεσματική εκπαιδευτική πολιτική είναι αυτή που διαμορφώνουμε μαζί, μέσα από το διάλογο».
Εργαστήρια δεξιοτήτων και αγγλικά στα νηπιαγωγεία
Στη συνέχεια τόνισε ότι «από τον Σεπτέμβριο το σχολείο αναβαθμίζεται μέσω μίας ευρύτερης αλλαγής φιλοσοφίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, με στόχο ένα σχολείο πολλαπλών γνώσεων, δεξιοτήτων και προοπτικών για όλους. Εντάσσονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια όλης της χώρας, με θεματικές όπως ρομποτική, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή, προστασία του περιβάλλοντος, οδική ασφάλεια, σεβασμός στη διαφορετικότητα. Εντάσσονται δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας. Παράλληλα, αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών, αρκετά εκ των οποίων έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες, ενώ εισάγεται και το πολλαπλό βιβλίο ώστε οι νέοι μας να μαθαίνουν να συνθέτουν πληροφορίες από διαφορετικές πηγές. Στόχος του σχολείου και η μετάδοση γνώσεων και η καλλιέργεια πολύτιμων δεξιοτήτων, όπως η κριτική σκέψη, η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων».