Σε δηλώσεις του ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κάλεσε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να βρουν λύσεις με αμοιβαίους συμβιβασμούς και με βάση το δίκαιο της θάλασσας
«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς είναι συμμαχικές χώρες και οι όποιες διαφορές τους θα μπορούσαν να επιλυθούν στο πλαίσιο της πιο επιτυχημένης αμυντικής συμφωνίας της ιστορίας».
Με …βρετανικό χιούμορ αλλά κρατώντας και ίσες αποστάσεις αποφάσισε να απαντήσει ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα υπογράμμισε ότι οι εμπλεκόμενες χώρες της ανατολικής Μεσογείου, ήτοι Κύπρος Ελλάδα, Ισραήλ , Τουρκία και Αίγυπτος θα πρέπει να βρούνε τις λύσεις με βάση αμοιβαίους συμβιβασμούς και με βάση το δίκαιο της θάλασσας.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Αθήνα αναφέρθηκε και στα σχέδια της Μόσχας για κατασκευή σταθμού πυρηνικής ενέργειας στην Τουρκία λέγοντας ότι η κατασκευή του θα πληροί όλα τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας θα είναι χτισμένος σε υψόμετρο άνω των 10 μέτρων, συνεπώς δεν θα υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση τσουνάμι η πλημμύρας.
Συμφωνα με τον κ. Μάσλοβ η Ρωσία επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και αρνείται το «ψευδεπίγραφο δίλημμα» που τίθεται στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων να επιλέξουν ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία και κρίνει ως απαράδεκτη την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις «παράνομες κυρώσεις κατά της Μόσχας».
«Επιθυμούμε ένα καινούργιο κεφάλαιο συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συνεργασία εφόσον είναι έτοιμη και ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρέσβης. Αναφορικά με τις εξελίξεις ανάμεσα στη Λιβύη και την Τουρκία και τη στάση της Ρωσίας, ο κ. Μάσλοβ υποστήριξε ότι χρειάζεται σοβαρή αξιολόγηση υπό το πρίσμα του διεθνούς δικαίου και όλων των ενδιαφερομένων χωρών.
Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα αναφέρθηκε επίσης και στις σχέσεις της Μόσχας με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά και τη σύνοδο στο Παρίσι ανάμεσα στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, την καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι η πρόταση Σταϊνμάγερ (από το όνομα του Γερμανού προέδρου που την πρότεινε) αποτελεί μια καλή λύση για τα προβλήματα της περιοχής. Όπως ανέφερε ο ρώσος πρεσβευτής, ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον επόμενο χρόνο, ενώ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 9 Μαΐου στη Μόσχα για τον εορτασμό της νίκης των ευρωπαϊκών κρατών και της Ρωσίας κατά του ναζισμού και του φασισμού.