Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην Άγκυρα, πηγές του τουρκικού ΥΕΘΑ παραδέχθηκαν ότι η Άγκυρα έστειλε την κορβέτα βορείως της Κρήτης, όπου τα δύο ιταλικά ερευνητικά πραγματοποιούσαν έρευνες σε διεθνή ύδατα για την πόντιση του καλωδίου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Κρήτης, διότι εκεί, όπως είπαν, «έχει συμφέροντα η Τουρκία».
«Στις περιοχές όπου έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα, όπως κάναμε στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, αλλά και στο μέλλον, θα προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις στις δραστηριότητες που επιχειρεί να διεξάγει η Ελλάδα επιβάλλοντας τετελεσμένα», ανέφεραν οι πηγές του τουρκικού ΥΕΘΑ, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά σκάφη που διεξάγουν τέτοιου είδους δραστηριότητες προειδοποιούνται μέσω ασυρμάτου.
Η τουρκική κορβέτα παρακολουθούσε τις εργασίες από απόσταση 10 ν.μ. και παρενόχλησε διά ασυρμάτου, δηλώνοντας ότι η περιοχή δεν είναι ελληνικής αρμοδιότητας.