7 Ιουλίου 2022

«Ψαλίδι» έως 10% στις δαπάνες των υπουργείων

ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC Από «κόσκινο» ετοιμάζεται να περάσει όλες τις δαπάνες των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την περικοπή δαπανών ώστε να εξευρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών για τη σύσταση ομάδας εργασίας για την κατάρτιση του spending review, μιας ειδικής έκθεσης με όλα τα πεδία εκείνα που μπορούν να γίνουν περικοπές και εξοικονομήσεις έως 10%. Την έκθεση θα πρέπει να καταρτίσουν όλα τα υπουργεία.

Η κατάρτιση της έκθεσης θα γίνει σε δύο στάδια: Πρώτο θα καταρτίσει έκθεση το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τα Οικονομίας και Πολιτισμού, ενώ στη συνέχεια, από το πρώτο εξάμηνο του 2017, το σχέδιο θα επεκταθεί σε όλα τα υπόλοιπα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς, ώστε η όποια εξοικονόμηση να μετρήσει στον προϋπολογισμό του 2018.

Σημειώνεται ότι το μέτρο γίνεται εν γνώσει των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, τα οποία μάλιστα βοηθούν στον σχεδιασμό του ώστε να εφαρμοστεί με το ελάχιστο δυνατό κόστος και χωρίς να υπάρξουν «απώλειες» εργαζομένων και στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!

Aποστολή

Ακολουθήστε μας σταΟικονομία