Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου για την επιλογή της να αυξήσει τις θέσεις και τους μισθούς για τους εκλεκτούς της συμβασιούχους και μετακλητούς παρά να ενισχύσει νέους ανθρώπους να μπουν στην αγορά εργασίας. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7.00» επεσήμανε-μεταξύ άλλων- ότι οι συμβασιούχοι είναι οι μόνοι εργαζόμενοι στη Ελλάδα, στους οποίους έγινε αύξηση αποδοχών και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, χαρακτηρίζοντας το απαράδεκτο και τεράστιο λάθος.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Αυτό που γίνεται με τους συμβασιούχους είναι απαράδεκτο. Από 56.000 το 2014 φθάσαμε στους 62.000 σήμερα και από 1.200 ευρώ μισθό έφθασαν στα 1.500 ευρώ. Από 67 εκατομμύρια ευρώ που στοίχιζαν το 2014ε σήμερα στοιχίζουν 96 εκατομμύρια ευρώ, 50% αύξηση και αυτή είναι η περικοπή που κάνουν στη επιχορήγηση ασφαλιστικών εισφορών νέων εργαζόμενων.
Γιατί έπρεπε οι συμβασιούχοι, οι κατ’ επιλογή εκλεκτοί της κυβέρνησης να πάνε στα 1.500 ευρώ;» Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε αποτελεί άλλη μία απόδειξη του αδιεξόδου που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία κάτι που αποτυπώνεται και στο γεγονός, ότι ένα ποσοστό 60% ζητά εκλογές τώρα. «Η συνταγή-είπε- πρέπει να αλλάξει, οι πολίτες δεν βλέπουν να υπάρχει μέλλον.
Ο κόσμος της αγοράς, της παραγωγής, οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες δεν βγαίνουν, δεν αντέχουν άλλους φόρους, η αγορά ασφυκτιά». Όσον αφορά στην παροχολογία της κυβέρνησης ο βουλευτής αναφερόμενος στη μείωση των εισφορών των αυτοαπασχολούμενων τόνισε, πως η κυβέρνηση δεν βλέπει τη συνολική εικόνα και πρόσθεσε πως, αν δεν υπάρξει αλλαγή σε όλη τη δομή του ασφαλιστικού συστήματος, αν δεν γίνει τριμερής η χρηματοδότηση, τότε όσοι σήμερα δίνουν μικρές εισφορές, στο μέλλον θα έχουν μικρές συντάξεις.
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση κατά πόσο το κλίμα σκανδαλολογίας βοηθάει τη χώρα συμφώνησε στο ότι όλα πρέπει να είναι στο φως και διερωτήθηκε, αν θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις και από την κυβέρνηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως: «γιατί μόνο με την παρέμβαση της Κομισιόν σώθηκαν 650 εκ ευρώ, που ήταν έτοιμη η κυβέρνηση να χαρίσει στο αεροδρόμιο των Σπάτων, καθώς για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, όπου ο διευθύνων σύμβουλος καταγγέλλει επισήμως, ότι τέσσερις υπουργοί του έδιναν οδηγίες και εγκρίνανε τη χαριστική αντιμετώπιση της Βιομηχανίας Φωσφορικων Λιπασμάτων με την κυβέρνηση να «ξηλώνει» τη διοίκηση και να τοποθετεί στέλεχος τον κ. Κιτσάκο, οπότε και αρχίζει τη χαριστική αντιμετώπιση του πρώην εργοδότη.
Αυτό είναι ο ορισμός του «αμελλητί» πάει στη βουλή. Πότε θα έρθει στη Βουλή; Γιατί έχουν κολλήσει οι διαδικασίες;»