SelectedΠολιτική

Στήριξη Μητσοτάκη σε Φον ντερ Λάιεν: Σημαντικό σε δύσκολους καιρούς να υπάρχει σταθερότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Οξφόρδη επανέλαβε τη στήριξή στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Συναντιόμαστε εδώ σήμερα και ταυτόχρονα μια πολύ σημαντική ψηφοφορία γίνεται στο Στρασβούργο. Ελπίζω ότι η κ. Ούρσουλα φον ντερ Λαίεν θα επανεκλεγεί ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι πολύ σημαντικό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να υπάρχει συνέχεια, σταθερότητα και εμπειρία» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, η οποία πραγματοποιείται στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η ατζέντα που έχει θέσει σε σχέση με τις προτεραιότητες της ΕΕ, τα θέματα της ανταγωνιστικότητας, την κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, τα ζητήματα μετανάστευσης, αποτελούν σημαντικά ζητήματα και θα συζητηθούν και στη σύνοδο της ευρωπαϊκής πολιτικής κοινότητας, είναι θέματα που απασχολούν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» πρόσθεσε.

Να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το Κυπριακό

Επίσης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σε δύο ημέρες από σήμερα την 20η Ιουλίου θα έχουμε την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή ενός κομματιού του νησιού. «Είναι η τελευταία κατεχόμενη και διαιρεμένη ευρωπαϊκή περιοχή και ελπίζω ότι τελικά το ζήτημα θα επιλυθεί και οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων θα συνεχιστούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ πάντοτε στο πνεύμα των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας που ορίζουν μια πιθανή λύση» τόνισε.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, το οποίο θα βρεθεί, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της Συνόδου, επεσήμανε ότι η Ε.Ε. έχει επικεντρωθεί πολύ στο ζήτημα της προστασίας των εξωτερικών συνόρων. «Είναι μια ορθή προτεραιότητα» τόνισε.
Είπε επιπλέον ότι έχει νομοθετηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο ασύλου, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης». Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει εργαστεί εποικοδομητικά με την Τουρκία προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα αποφασίζουν ποιος θα εισέρχεται στην Ε.Ε. οι διακινητές, αλλά τα κυρίαρχα ευρωπαϊκά κράτη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected