Διεθνή

Συρία: H Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται πίσω από τις επιθέσεις

9B5E251F5D0E16618F462355B983DBCA.jpgΣκοπός τους ήταν να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες λέει η κυβέρνηση του Άσαντ.

Πίσω από τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Συρία βρίσκεται η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία λέει η συριακή κυβέρνηση αναφερόμενη στις πλέον αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποιήιηκαν στην πόλη Ταρτούς και Τζάμπλα και στοίχισαν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Από την άλλη, το Ισλαμικό Κράτος επίσημα χθες επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana οι νεκροί από τις επτά βομβιστικές επιθέσεις είναι 78, αριθμός κατά πολύ μικρότερος από αυτόν που δίνει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο μιλάει για περισσότερους από 145 νεκρούς.

Οι επιθέσεις κλιμακώνουν την κατάσταση στη Συρία και πραγματοποιήθηκαν με σκοπό να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες λέει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Οι πόλεις που χτυπήθηκαν βρίσκονται στις μεσογειακές ακτές της Συρίας και αποτελούν μέρος της ενδοχώρας του προέδρου Μπάσαρ αλ-Άσαντ. Μέχρι τώρα δεν είχαν υποστεί απώλειες από τον εμφύλιο πόλεμο.

Το πρακτορείο Sana λέει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του ΟΗΕ έστειλε γράμματα στα οποία καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις.

«Το υπουργείο υποστήριξε ότι αυτές οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις αποτελούν σοβαρή κλιμάκωση από τα κακόβουλα καθεστώτα της Άγκυρας, της Ντόχα και της Ριάντ», συμπληρώνει το πρακτορείο.

Η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν διάφορες μαχόμενες δυνάμεις στη Συρία, αλλά αποτελούν μέρος ενός διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η επίθεση που έγινε στο νοσοκομείο της Τζάμπλα σκότωσε 43 ανθρώπους.

Οι περισσότεροι από αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν ασθενείς και συγγενείς που είχαν πάει στο νοσοκομείο για να τους επισκεφθούν αλλά μεταξύ των θυμάτων υπήρχαν επίσης και γιατροί και νοσοκόμοι. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ το νοσοκομείο δεν λειτουργεί πια. 

You may also like

More in Διεθνή