Πολιτική

Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών και στην Ευρωβουλή

Στην ευρωβουλή μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της υπόθεσης των Τεμπών. Αφορμή αποτέλεσε η άποψη που εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε στηρίξει την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί το δυστύχημα των Τεμπών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η άποψη αυτή, προκάλεσε την αντίδραση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι τόνισαν ότι «η ανακοίνωση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη αποτελεί μνημείο ντροπής καθώς δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για μικροπολιτικά οφέλη σε ένα ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει και αφορά όλη την Ελληνική Κοινωνία».

«Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ποτέ δεν αρνήθηκε το αίτημα της Ομάδας της Αριστεράς για τη διεξαγωγή συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα 2 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη. Το αντίθετο μάλιστα, όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ίδιος, είχε αποφασιστεί να υποστηριχθεί το αίτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων, που όμως ποτέ δεν τέθηκε από τους δύο Συνπροέδρους της Αριστεράς», προσέθεσαν οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τόνισαν στην ανακοίνωσή τους: «Ας ρωτήσει λοιπόν τη δική του Πολιτική Ομάδα γιατί δεν έθεσαν το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και ας αφήσει τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας που το μόνο που καταφέρνει είναι να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από την ουσία, που είναι η αποκάλυψη της αλήθειας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τί έχει υποστηρίξει ο Κώστας Αρβανίτης του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Κώστας Αρβανίτης είχε ενημερώσει πως «η πολιτική ομάδα της Αριστεράς κατέθεσε πρόταση προς το Κολλέγιο των Προέδρων, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην ατζέντα της προσεχούς Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζήτηση με τον αρμόδιο Επίτροπο Μεταφορών, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τη συμπλήρωση 2 ετών από το τραγικό δυστύχημα, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και αποκαλύψεων για τις συνθήκες του δυστυχήματος».

«Η πρόταση της LEFT συζητήθηκε στη συνεδρίαση των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων και δεν υποστηρίχθηκε από τις πολιτικές ομάδες των ΕPP (ΝΔ), S&D (ΠΑΣΟΚ), RENEW», είχε γράψει ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

You may also like