Αμέσως μετά την Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στον 6ο όροφο της Κουμουνδούρου, ενώ όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απουσιάζουν από την Αθήνα λόγω προσυνεδριακών περιοδειών, θα συμμετάσχουν διαδικτυακά.
Εν τω μεταξύ, ακλόνητα στη χθεσινή τους απόφαση φέρονται στελέχη της Νέας Αριστεράς, με τον πρώην Υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη να εξηγεί χθες πως δεν επιθυμεί η «αντιπολίτευση να μην δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να ξεπλύνει τις ποινικές ευθύνες Μητσοτάκη – Καραμανλή για τα Τέμπη».
«Η απόδοση δικαιοσύνης προϋποθέτει μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπηρετεί τη δικαιοσύνη και τη διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών των πρωταγωνιστών του εγκλήματος των Τεμπών και της συγκάλυψης. Η σημερινή βουλή με πλειοψηφία της ΝΔ δεν μπορεί να το κάνει αυτό» συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης.
«Στο έδαφος αυτό, η Νέα Αριστερά καλεί τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να μην συνδράμουν στη μεθόδευση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Η αντιπολίτευση να μην δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ να ξεπλύνει τις ποινικές ευθύνες Μητσοτάκη – Καραμανλή μέσω της κατάθεσης προτάσεων που θα καταψηφιστούν. Η αντιπολίτευση να μην βοηθήσει την κυβέρνηση, έστω άθελά της, στο κλείσιμο της υπόθεσης», κατέληξε ο πρώην Υπουργός.