Στην Ελλάδα έχουμε ήδη λάβει μέτρα, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά από την ενεργειακή κρίση ανέωφερε ο πρωθυπουργός
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για την εισαγωγή του κλιματικού νόμου στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επαναβεβαίωσε την δέσμευση της χώρας στον ευρωπαϊκό στόχο της μείωσης των εκπομπών ρύπων κατά 55% έως το 2030, αλλά και στον αντίστοιχο μιας οικονομίας περιβαλλοντικά ουδέτερης έως το 2050. Επανέλαβε πως σε εθνικό επίπεδο έχουμε δεσμευτεί για πλήρη απολιγνιτοποίηση το αργότερο έως το 2028, «ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να το επιτύχουμε έως το 2025», όπως είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για έναν «εμπροσθοβαρή στόχο» για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Τόνισε, επίσης, πως η Ελλάδα φιλοδοξεί να καταστεί πρωτοπόρα σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των ΑΠΕ σε ολόκληρη τη Μεσόγειο κάνοντας ειδική αναφορά στα εξωχώρια αιολικά πάρκα. Αναγνώρισε, πάντως, το φυσικό αέριο ως το μεταβατικό καύσιμο καθ οδόν προς την υιοθέτηση καθαρότερων μορφών ενέργειας.
Τέλος και ερωτηθείς για το πως η χώρα μας αντιμετωπίζει τις ολοένα και συχνότερες φυσικές καταστροφές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κύρια προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, για αυτό και συστήσαμε αυτοτελές Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το οποίο προσπαθούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».