Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν μαζικά 100 στελέχη της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας – Μιλούν για «ακραίο τοξικό περιβάλλον»

Συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς 100 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσαν ότι φεύγουν από το κόμμα, κάνοντας λόγο για «ακραίο τοξικό περιβάλλον» που καταπιέζει τις διαφορετικές απόψεις και δημιουργεί «εσωτερικούς εχθρούς» και «υπονομευτές».

Την ανακοίνωση υπογράφουν εννέα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, πέντε Συντονιστές μεγάλων Οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πολλά μέλη Συντονιστικών Επιτροπών αλλά και μέλη με ουσιαστική συμμετοχή στην λειτουργία του, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Κανείς από εμάς δεν αμφισβητεί τη δημοκρατική εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν αποχωρήσαμε αμέσως, παρόλο που οι ενδείξεις που είχαμε από την προεκλογική εκστρατεία για την προεδρική εκλογή δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικές. Οι πολιτικές μας διαφωνίες όμως, τόσο με τον ίδιο αλλά και την ηγετική ομάδα που τον περιβάλλει, είναι υπαρκτές και αναφέρθηκαν παραπάνω. Εξελέγη ως ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά μάλλον οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε δημοσκοπική, πολιτική και αξιακή κατάρρευση», σημειώνουν.

Από τις 100 υπογραφές αποχώρησης οι 82 είναι δημόσια κατατεθειμένες ενώ οι υπόλοιπες 18 κοινοποιούνται αποκλειστικά και μόνο στα αρμόδια Όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. (και του i-SYRIZA).

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους

«Μια μεγάλη πορεία στράτευσης και συμμετοχής στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έφτασε στο τέλος της. Ήρθε η ώρα της απόφασης, δύσκολης μεν, αλλά αναγκαίας. ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

Η κατάσταση που βιώνουμε στο κόμμα μας το τελευταίο διάστημα είναι αφόρητη και διαλυτική.

Από τη μία, αφενός, έχουμε την έμμεση απαξίωση, έως ακύρωση, του σημαντικού έργου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα κατάφερε μέσα από τεράστιές δυσκολίες και σε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον, να βγάλει την χώρα από τη δίνη των μνημονίων, με την κοινωνία όρθια και να ορίσει ένα διάδρομο ασφαλή για την οικονομία, να ρυθμίσει το χρέος για αρκετά χρόνια, δείχνοντας ένα διαφορετικό ήθος στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού.

Από την άλλη, έχει δημιουργηθεί στο κόμμα ένα ακραία τοξικό περιβάλλον, που δεν αφήνει χώρο για οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, δημιουργώντας ‘εσωτερικούς εχθρούς’ και ‘υπονομευτές’ ανάμεσα σε μέλη και στελέχη.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική