SelectedΠολιτική

Τι σηματοδοτεί η χθεσινή αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή μετά την ομιλία Σαμαρά

kostas-karamanlisΜετά την εκλογική ήττα της 25ης Ιανουαρίου το εσωκομματικό ενδιαφέρον στη Νέα Δημοκρατία στρέφεται πολύ περισσότερο από κάθε φορά στον Κώστα Καραμανλή.

Η απήχηση που διαθέτει στη βάση της κεντροδεξιάς τον καθιστά στα μάτια όλων ρυθμιστή των εξελίξεων, για αυτό και από την επομένη των εκλογών από το γραφείο του στην Παναγή Κυριακού έγινε κανονική παρέλαση στελεχών, ενώ και στο δείπνο των 14 που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου μία από τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί ήταν να υπάρξει επαφή μαζί του.

Ο κ.Καραμανλής όμως αν και δεν δείχνει καμία διάθεση να βάλει φρένο στις φωνές κριτικής (έχει ξεκαθαρίσει άλλωστε και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν πρόκειται να εμποδίσει κανένα στέλεχος από το να λέει την άποψη του) κρατά αποστάσεις όχι μόνο από τη σημερινή ηγεσία της Ν.Δ αλλά και από τις διεργασίες στο εσωτερικό. Με τον τρόπο αυτό μοιάζει να στέλνει μήνυμα αναμονής τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο της διαπραγμάτευσης, αν και βεβαίως οι σαμαρικοί ερμηνεύουν τη στάση του ως έμμεση στήριξη του προέδρου της Ν.Δ ή τουλάχιστον ως αποθάρρυνση των αμφισβητιών.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ σταθερός στην τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια έδωσε μεν το παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, αμέσως μετά την ομιλία του κ.Σαμαρά όμως αναχώρησε από την αίθουσα χωρίς να παρακολουθήσει τις ομιλίες. Γεγονός που δεν ενθουσίασε και όλος τους καραμανλικούς, που περιμένουν ένα νεύμα για να ξεκινήσει η επόμενη ημέρα. Ετσι κι αλλιώς όμως το πρώτο επεισόδιο στο μακρό σίριαλ της εσωκομματικής αντιπαράθεσης με άγνωστη κατάληξη ξεκίνησε χθες.

Αντίστοιχα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επέλεξε όχι μόνο να μη μιλήσει αλλά επίσης αποχώρησε αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά (όχι μαζί με τον κ.Καραμανλή) συνεχίζοντας να κτίζει όπως εχει ένα διακριτό προφίλ, εμφανιζόμενος ως πρόσωπο πέραν και πάνω των εσωκομματικών διαχωριστικών γραμμών.

You may also like

More in Selected